Eskişehir'de kurban kesim yerlerine sıkı denetim

Eskişehir İl Tarım ve Orman Müdürü Ender Muhammed Gümüş vatandaşların güvenle kurbanlarını kesmelerini sağlamak için denetimlerin aralıksız sürdüğünü belirtti

GÜNDEM 28.06.2023, 12:01
Eskişehir'de kurban kesim yerlerine sıkı denetim

Eskişehir İl Tarım ve Orman Müdürü Ender Muhammed Gümüş, Eskişehir Geçici Kurban Satış noktalarında vatandaşların güvenle kurbanlarını seçerek kesmeleri ve huzur içinde bir bayram geçirmelerini sağlamak için İl İlçe Müdürlüğü ekiplerince denetimlerin aralıksız sürdüğünü belirtti.

 İl Müdürü Gümüş yaptığı açıklamada, şu ifadeleri kullandı:

"95 kişilik ekiple kurban denetimindeyiz. Eskişehir İl Tarım ve Orman Müdürlüğü Hayvan Sağlığı Yetiştiriciliği ve Su Ürünleri Şube Müdürü Zekeriya AR ve 14 İlçe Tarım ve Orman Müdürümüzün kontrolünde İl genelinde toplamda 95 Veteriner Hekim ve yardımcı sağlık personelinden oluşan denetim ekibimizle Eskişehir Geçici Kurban Satış noktalarında vatandaşlarımızın güvenle kurbanlarını seçerek kesmeleri ve huzur içinde bir bayram geçirmelerini sağlamak için denetimlerimiz aralıksız sürmektedir. Bütün İlçelerimizde eş zamanlı olarak Veteriner Hekimlerimizce kurban Bayramı öncesi, kurban satış ve kesim yerlerinde gerekli kontrol ve denetimler düzenli olarak yapılmakta ve Kurban Bayramı sonuna kadar bu kontrol ve denetimlerimiz devam edecektir. Ekiplerimiz, kurban satış ve kesim noktalarında kurbanlık hayvan satıcıları ile görüşerek;  hayvanları genel görünüş, sağlık, kulak küpesi numaralarının kaydı açısından kontrol etmekte,  hayvanların kurbanlık hayvan kriterlerini taşıyıp taşımadıkları konusunda değerlendirmektedir.

‘’Vatandaşlarımızın hem kendi sağlıkları açısından,  hem de görüntü ve çevre kirliliği oluşturmadan dini vecibelerini yerine getirebilmeleri bakımından Kurban Komisyonlarımız tarafından belirlenen kurban kesim yeri ve ilan edilen satış noktalarından birinde kurbanlarını hijyen kuralları çerçevesinde kesmeleri önem arz etmektedir. Çünkü belirlenen bu kurban satış ve kesim yerlerinde gerekli kontrol ve denetimler Veteriner Hekimlerimiz tarafından düzenli olarak yapılmaktadır. Veteriner hekimlerimiz bu denetimlerde özellikle bulaşıcı, salgın, ihbarı mecburi hastalık yönünden kontrolleri titizlikle yapmaktadır. Kurbanlık hayvanlar, geçici kurban satış yerlerine getirilirken; İl dışından getiriliyorsa ise Veteriner Sağlık Raporu, İl içinden getiriliyorsa büyükbaş hayvanlarda pasaport, küçükbaş hayvanlarda Nakil Belgesinin bulunması zorunludur. Hem büyükbaş hem de küçükbaş hayvanların kulak küpelerinin kulağında takılı olması gerekmektedir. Vatandaşlarımız alacakları hayvanlarla ilgili tüm bilgileri Tarım ve Orman Bakanlığımızın Tarım Cebimde uygulamasını cep telefonlarına yükleyip kulak küpe numarasından sorgulayıp öğrenebilir. Vatandaşlarımız Kurban Bayramı öncesinde, Kurban Bayramı süresince ve sonrasında gördükleri her türlü olumsuzlukları Alo 174 veya İl-İlçe Tarım ve Orman Müdürlüklerimize bildirebilirler. Vatandaşlarımızın kurban ibadetlerini sorunsuz yerine getirmelerini sağlamak üzere Kurban Bayramı süresince görevli nöbetçi ekiplerimiz kontrol ve denetimlere devam edecek."

saglisolluhaber.com

Yorumlar (0)
10
açık

Gelişmelerden Haberdar Olun

@