banner298

banner194

Eskişehir Demiryol İş'ten Cumhurbaşkanı'na çağrı: Eskişehir'de üretilsin!

Hafta sonu Cumhurbaşkanı Erdoğan Eskişehir'e gelmiş, raylı sistemlere ilişkin açıklama yapmıştı. Demir Yol İş Eskişehir Şubesi o açıklamayı değerlendirdi.

GÜNDEM 26.10.2021, 13:34
Eskişehir Demiryol İş'ten Cumhurbaşkanı'na çağrı: Eskişehir'de üretilsin!

Demiryol İş Eskişehir Şube Başkanı Ramazan Uysal, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın açıklamalarına ilişkin şu ifadelere yer verdi:

"Hafta sonu Sayın Cumhurbaşkanının Eskişehir ziyaretleri esnasında Eskişehir’e yapılan yatırımları gelişmeleri ve gelecek için planlanan yatırım ve üretimleri anlatırken; raylı sistemlerle ilgili açıklamaları biz demiryolu çalışanlarını sevindirmenin yanı sıra, yeni bir bekleyiş ve heyecan oluşturmuştur. Örneğin; Milli Elektrikli Ana Hat Lokomotif İmalat projesini hayata geçirilecek olması ve ikinci bir başka projede raylı sistem taşıtlarda kullanılan yeni nesil sekiz silindirli dizel motor üretiminde ülkemize özgün bu marina motor ihtiyacımızı kendinizin karşılayacağını belirtmesi Demiryolcu camiası ve Eskişehirliler için umut verici ve sevindirici olmuştur. Biz demiryolu çalışanları olarak yeni projeleri imal etmeye hazırız. 

Yalnız tabii ki içimizde olanı belirtmeden geçemeyeceğimiz bir korku var. Geçmiş tarihlerde Milli Yüksek Hızlı Tren setlerinin yapılacağı açıklamasını yaptıran ve hatta istenirse hemen tramvay setlerine üretebileceklerini belirten bürokratlar Eskişehir’e daha önceki gelmiş olan Sayın Cumhurbaşkanımızın, Başbakanımızın ve Ulaştırma Bakanlığının geçmişte umut verici açıklamaları olmuştu.

Fakat belirtilen sürede ne Milli Yüksek Hızlı Tren setlerinin üretimi nede montajı, ne hafif raylı sistem araçları (metro, tramvay) üretimi ile ilgili bir sonucu Eskişehir halkı ve Türk Milleti görememiş olmasına rağmen sabırla beklemektedir.

Bu açıklamalardan sonra gözler Eskişehir TÜRASAŞ Bölge Müdürlüğü yönetimine çevrildi. Sayın Cumhurbaşkanımıza verdirilen bu sözler yerine getirilebilecek mi yoksa proje çalışmaları 5- 6 seneye dayanan çok önceden başlatılan Elektrikli E 5000 yeni nesil lokomotifi ve 16 silindirli ve 6 silindirli versiyonu üretilmiş olan motorun 8 silindirlisi yapılacak mı, yoksa günü kurtarmanın rahatlığı ile Eskişehir Bölge Müdürlüğü yönetimi tarafından zamanla unutturulması mı beklenecek…

Görünen köy kılavuz istemez geçmiş geleceğin teminatıdır. Ancak umarız ki bu sefer sözde kalmaz TÜRASAŞ Eskişehir Bölge Müdürlüğü işçileri, işlerinin taşerona verilmemesi için yönetime ses duyurma gayreti içerisindeler iken. Asli görevlerini bırakarak Demirspor Kulübü’nün başkanlığı için kavga çıkarıp, kendilerine oy vermeyenleri fişleyip, çalışanları iş yerinden alıp farklı birimlere gönderenler, Demirspor Kulübü’nün kulüp başkanlığı için verdikleri gayretin onda birini fabrikadaki bu işlerin yapılabilmesi için gösterecekler mi?  Boyahanenin mevzuat çerçevesinde iş sağlığı ve iş güvenliği kurallarına göre çalıştırılması için dilekçe verenleri, “usulsüz dilekçe verdiniz” diye tehdit  ve sindirmeye çalışan mevzuatı çözüm için değil engel çıkarma korku, baskı ve zorluk çıkartmak için kullanan hukukçu idareciler. İş yeri kantinini sudan bahanelerle uzun süredir kapalı tutarak çalışanları insani ihtiyaçlarını zorlaştıran, Çalışanlar nezdinde zavallı davranışları ile aciz idareci kanısı oluşturduğu belirtilmekte iken diğer taraftan sene başından itibaren bir yıldır malzeme zamanında temini yapılmayarak fabrikadaki yapılması gereken Lokomotif, vagon, tekerlek ve boyama gibi üretim bakım onarım işlerini plansızlık ve takipsizlikten dolayı aksadığından. Fabrikanın içindeki işlerin onlarca taşerona verilmek suretiyle yürütüldüğü gözlenirken birileri üst makamlara yükselebilmenin gayretini mi gösterecek?

Raylı sistemler merkezi haline getirilmek istenen Eskişehir’e yakışır Arge üretimi en üst seviyeye çıkarılmış yüksek katma değerli ürün çıkaran fabrika haline getirilecek mi? Eskişehir TÜRASAŞ fabrika yönetiminden kamuoyunun beklentisi bu yöndedir. Geleceğe,ekmeğe işe sahip çıkılacakmı.Sendikamızca milli mesele olarak gözüken Raylı sistem araçlarının üretimini aşamalarını emek ve gayret sarf etmekte olan siyasilerinde amacı budur sürecin takibi de yapılacağı inancındayız."

saglisolluhaber.com

Yorumlar (0)
10
açık

Gelişmelerden Haberdar Olun

@