Eskişehir'den hava yoluyla yardım

Eskişehir Valisi Erol Ayyıldız, Devlet Malzeme Ofisi Bölge Müdürlüğü’ndeki Ayni Yardım Toplama Merkezini Ziyaret Etti...

GÜNDEM 08.02.2023, 10:13
Eskişehir'den hava yoluyla yardım

Eskişehir Valisi Erol Ayyıldız, 6 Şubat 2023 tarihinde Kahramanmaraş Pazarcık merkezli meydana gelen deprem sonrası genel hayatı olumsuz etkileyen şartların giderilmesi ve afetzede vatandaşlarımızın acil ihtiyaçlarının karşılanması amacıyla yapılan yardımların toplama merkezi olan Devlet Malzeme Ofisi Bölge Müdürlüğü’ndeki Ayni Yardım Toplama Merkezini ziyaret ederek incelemelerde bulundu.

Eskikşehir Odunpazarı İlçesi Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı tarafından depremzede vatandaşlarımıza acil ihtiyaç olarak lazım olan Bebek bezi, Bebek Maması, Mont, Bot, Atkı, Bere, Tüp, Battaniye, Isıtıcı, Erzak Kolisi, Hijyenik Ped, Su, Konserve, Kuru Bakliyat, Bebe Bisküvi, Islak Mendil, Tekerlekli Sandalye, v.b muhtelif ihtiyaç malzemelerinden oluşan 1 tır 06.02.2023 tarihinde, 07.02.2023 tarihinde ise 4 tır muhtelif malzeme ve 2 tır palette deprem bölgelerine ihtiyaçlar doğrultusunda sevk edilmiştir. Ayrıca bölgeden gelen talep doğrultusunda kamu kurum ve kuruluşları, sivil toplum kuruluşları ile vatandaşlarımızdan gelen bağışlar tasnif edilerek hızlı bir şekilde bölgeye yönlendirmek üzere çalışmalar devam etmektedir.

Afet Bölgesine Yardımlar Hava Yoluyla da Gönderilmeye Devam Ediyor

Daha sonra Vali Ayyıldız, AFAD İl Müdürlüğü koordinesinde toplanan 15 ton suyun Muharip Hava Kuvveti Komutanlığına bağlı 1'inci Ana Jet Üssü Komutanlığı tarafından deprem bölgesine 2 kargo uçağıyla toplam 4 sorti olarak icra edilecek sevk çalışmalarını yerinde inceledi.

saglisolluhaber.com

Yorumlar (0)
10
açık

Gelişmelerden Haberdar Olun

@