ESTRAM tramvay ihalesine çıkacak! TÜRASAŞ neden katılmıyor?

Demiryol İş Sendikası Eskişehir Şube Başkanı Ramazan Uysal ESTRAM tramvay ihalesi, TÜRASAŞ ve Demiryolu Fuarına ilişkin çarpıcı açıklamalarda bulundu...

GÜNDEM 13.05.2022, 10:30
ESTRAM tramvay ihalesine çıkacak! TÜRASAŞ neden katılmıyor?

TÜRASAŞ'ın, ESTRAM tarafından 1 Haziran'da yapılacak olan tramvay ihalesi ile Eskişehir'deki Demiryolu Fuarı'na katılmamasını endişe ve üzüntüyle karşıladıklarını aktaran Demiryol İş Sendikası Eskişehir Şube Başkanı Ramazan Uysal, şu ifadelere yer verdi:

'DEMİRYOLCULARIN İÇİ BURUKTU'

"Demiryolcuları, Eskişehirlilerin düşündüren ve düşündükçe üzen gidişat akıllarda hep şu var. Bu gidişat nereye varır. Bu kurumun sonu ne olur, çalışanların sonu ne olur, şehrin istikbali söz konusu değil mi? Eskişehir TÜRASAŞ (TÜLOMSAŞ) Bölge müdürlüğü fabrikasında yaşanan gelişmeler malumunuz 10 Mayıs tarihinde (ETO) fuar alanında Raylı Sistemler Endüstrisi Altyapı teknolojileri Zirve fuarı düzenlendi. Fuardaki stantlara baktığımızda ulusal ve uluslararası birçok firmanın stantlarını gördük canla başla ürün tanıtımı için gayret ettiklerine şahit olduk, içlerinde birçoğu genç olan 5-10 yıllık firmaların geldikleri noktalara şahit olduk, fakat Demiryolcuların içi buruktu, Demiryollarının beşiği Eskişehir'in ve tüm demiryolcularının gururu Eskişehir TÜRASAŞ'ın standını herkesin gözü aradı. Görememek Demiryolcuların yanında Eskişehirlileri de üzdü, burukluk yaşattı.

Ramazan Uysal

'KENDİ YAPABİLECEĞİ İŞLERİ TAŞERONE VERİYOR'

Ayrıca şuan Eskişehir ESTRAM A.Ş.'nin tramvay alım ihalesi yapılmakta olup, ihaleye katılmak için 3’ü yerli 5’i yabancı olmak üzere 8 firma şartname hazırlamış olup, 1 Haziran'da yapılacak ihaleye hazırlık çalışmalarını yürütmektedir. Türkiye'nin en yetkin ve donanımla TÜRASAŞ Eskişehir Bölge Müdürlüğü’nün bu ihaleyle ilgilenmemesi başta çalışanlar olmak üzere Eskişehir'de yaşayan insanlar merak etmekte olup, sivil toplum kuruluşlarından bu sorunun cevabını araştırmaktadırlar. Eskişehir'de 150 yıllık geçmişi olup ve de geleceğe dönük beklentisi ve iddiası olan bir şehir Demiryolunun, sanayinin tüm bileşenlerinin toplandığı ilimizdeki fuarda TÜRASAŞ’ın fabrikası (TÜLOMSAŞ) ın katılmamasının ve ESTRAM A.Ş’nin yapmış olduğu 15 tramvay ihalesine ilgilenmemesi ve de kendi bünyesindeki çalışanların yapabileceği işleri taşeron firmalara vermesi ve yeni teknolojik makinalar alınarak teknolojinin takip edilmemesinden dolayı, çalışanlar, Eskişehir halkı ve sivil toplum kuruluşları endişe ve üzüntü ile takip etmekte ve özellikle bu fabrikayı yönetenlerden yürekleri serinletecek, endişeleri giderecek açıklama beklemektedirler.

Yeterli derecede yetişkin personele sahip olan bu kurumun yönetiminin Demirspor yönetimi ile uğraşan, personele mevzuatı bahane ederek engeller üretmenin  yerine çözüm arayan liyakatli mühendis ve işçileri ile çözüm üretileceği konusunda tüm camia umut ve inancını korumaktadır."

saglisolluhaber.com

Yorumlar (0)
10
açık

Gelişmelerden Haberdar Olun

@