banner298

banner194

ESTÜ deprem bölgesinde!

Eskişehir Teknik Üniversitesi'nden (ETÜ) deprem bölgesine başlayan yardım kampanyası gönüllü öğrencilerin ve personellerin destekleri ile devam ediyor...

GÜNDEM 10.02.2023, 15:59
ESTÜ deprem bölgesinde!

Ülkemizi yasa boğan ve merkez üssü Kahramanmaraş olan ve çevre illeri de etkileyen yıkıcı depremin duyulmasından hemen sonra Eskişehir Teknik Üniversitesinden deprem bölgesine başlayan yardım kampanyası gönüllü öğrencilerin ve personellerin destekleri ile devam ediyor.

Rektör Prof. Dr. Adnan ÖZCAN’ın koordinasyonunda organize edilen yardım kampanyası kapsamında toplanan malzemeler ve gönüllülerden oluşan 36 kişinin, depremin ikinci gününde otobüsle deprem bölgesine hareket ederek Elbistan’a ulaşmasının ardından, 9 Şubat 2023 Perşembe gecesi, ısınma kaynakları, gıda, giyim eşyaları gibi malzemeleri taşıyan bir kamyon ve kar nedeni ile ulaşılamayan köylere erişimin sağlanması için bir adet 4x4 arazi aracı ile ikinci ekip, Elbistan’a hareket etti.

10 ilde yıkıcı etkilerin yaşandığı depremin ardından Eskişehir Teknik Üniversitesinde hızlı bir biçimde koordine olan yardım ekipleri, Eskişehir Teknik Üniversitesinden deprem bölgesine yardım köprüsü kuruyor. Depremin ardından aynı gün deprem bölgesine hareket eden Eskişehir Teknik Üniversitesi Hasan Polatkan Havalimanı Kurtarma ve Yangınla Mücadele Birimi personeli, tam donanımlı itfaiye aracı ve arama-kurtarma ekibi ise, Elbistan’da hayat kurtarmaya devam ediyor.

saglisolluhaber.com

Yorumlar (0)
10
açık

Gelişmelerden Haberdar Olun

@