ETB'li yöneticilerden 'kurban' uyarıları!

Besicilik ile iştigal eden Eskişehir Ticaret Borsası (ETB) Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı İsmail Hakkı AZİZOĞLU ile Kasaplık ile iştigal eden Yönetim Kurulu Üyesi İlhan ALTINDAĞ, Kurban Bayramı öncesinde, kurban ibadetini yerine getirmek isteyen vatandaşlarımıza kurbanın seçimi, kesilmesi ve kurban etinin muhafazası ile ilgili önemli uyarılarda bulundular.

GÜNDEM 25.06.2023, 13:28 25.06.2023, 13:32
ETB'li yöneticilerden 'kurban' uyarıları!

Kurbanlık seçiminin çok önemli olduğunu bildiren AZİZOĞLU, kurbanlık olarak seçilecek hayvanın öncelikle erkek hayvanlardan seçilmesi gerektiği, kulak küpesi ve aşı pasaportu olan sağlıklı hayvanların kurbanlık olarak seçilmesinin çok önemli olduğunu belirten AZİZOĞLU, Kurban kesiminin, gerekli dini hükümlere uygun, Kurban edilecek hayvanın hayvan refahına dikkat edilerek en az acıyla kesilmesi gerektiğini bildirdi. Kurban Bayramı’nda hayvan kesimlerinin hijyenik hale getirilmiş, sağlıklı çevre koşullarında gerçekleştirilmesinin çok önemli olduğunu, temizlik ve hijyen kurallarının kesinlikle ihmal edilmemesi gerektiğini ifade eden AZİZOĞLU, Kurban Bayramının Milletimize, İslam alemine ve Eskişehirli Hemşerilerimize hayırlar getirmesini dileyerek, Kurban Bayramı’nı en içten dilekleriyle kutladığını söyledi.

Kurban Bayramı’nda kurbanın kesildikten sonra etinin hemen tüketilmesinin doğru olmadığı bildiren ALTINDAĞ, Kesim sonrasında da hijyen kurallarına dikkat edilip, etin soğutma ve parçalama işlemlerinin en kısa sürede gerçekleştirilerek en az 1 gün dinlendirildikten sonra pişirilerek tüketilmesi gerektiğini belirten ALTINDAĞ ise şu ifadelere yer verdi:

“Etin bir süre dinlendirilmesi çok önemlidir. Dinlendirilmeyen etin lezzeti de azalmaktadır. Kurban, yeni kesildiği zaman birçok zararlı enzimi üzerinde barındırmaktadır. Bu enzimler henüz etin üzerindeyken etin pişirilmesi sonucunda tadına ve yumuşaklığına etki etmekte ve tüketildiğinde de vücudumuza zarar vermektedir. Bu nedenle etin bir süre dinlendirilerek bu enzimlerinde atılması sağlanmalıdır. Kurban eti dinlendirildikten sonra kavurma, kıyma, sote yöntemiyle porsiyonlara ayırarak buzdolabında dondurulduktan sonra tüketilmesi gerektiğini” bildiren ALTINDAĞ, Bir Kurban Bayramı’na daha erişmenin mutluluğu ve heyecanını yaşadığını bildiren ALTINDAĞ, tüm hemşerilerimizin Kurban Bayramı’nı tebrik ettiğini, ülkemize, milletimize ve tüm insanlığa, sağlık ve mutluluk getirmesini temenni ettiğini söyledi.

saglisolluhaber.com

Yorumlar (0)
10
açık

Gelişmelerden Haberdar Olun

@