ETİ satılıyor mu?

Türkiye’nin yarım asırlık gıda devi ETİ’nin satışı için masaya oturulduğu iddia edildi. Satış için yabancı bir fon kuruluşunun adı geçiyor...

GÜNDEM 12.05.2021, 20:26 13.05.2021, 09:50
ETİ satılıyor mu?

En son Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Eskişehir'e gelerek ETİ Yönetim Kurulu Başkanı Firuzhan Kanatlı'yla yaptığı görüşmeyle gündeme gelen şirket, bu sefer de şatış iddialarıyla dikkatleri üzerine çekti.

Recep Tayyip Erdoğan 21 Mart 2019'da ETİ fabrikasını ziyaret etmiş, Firuzhan Kanatlı'yla görüşmüştü

Para Dergisi'nin haberine göre, ETİ’nin satışı için yabancı bir fon şirketi ile masaya oturulmuş. Peki, bütünüyle mi satış olacak, çoğunluk hissesi mi satılacak, yoksa ortaklık mı olacak, bu konuda net bir bilgi yok.

Pazarlık masasında konuşulan rakamlar ise çok farklı. Eğer işlem gerçekleşirse, Türkiye'nin bugüne kadar ki en büyük satışlarından biri olarak tarihe geçecek.

Öte yandan, ETİ’yi yöneten aile bireyleri arasında anlaşmazlıklar olduğu da iddialar arasında. Özellikle baba Firuz Kanatlı’nın 2017 yılındaki vefatının ardından, aile bireyleri arasında görüş ayrılıkları artmış.

RAKAMLARLA ETİ

ETİ, Türkiye’nin 72 farklı ilinde 7 binden fazla çalışanı istihdam ediyor. Eskişehir’deki üretim tesislerinin büyüklüğü ise 43 bin metrekare. Türkiye’nin en büyük 100 sanayi kuruluşundan biri. 2019 rakamlarına göre firmanın 5,1 milyar TL cirosu bulunuyor. 2020 rakamları henüz açıklanmadı ancak cirosunun 6 milyar TL’nin üzerinde olduğu tahmin ediliyor. 190 yurtiçi ve yurt dışı distribütörü bulunuyor. Beş kıtada, 40 ülkeye, 150 milyon dolar civarında ihracat yapıyor.

saglisolluhaber.com

Yorumlar (0)
10
açık

Gelişmelerden Haberdar Olun

@