banner298

banner194

Fırsat ürünleri yalanına kanmayın

Tüketiciyi Bilgilendirme ve Bilinçlendirme Derneği (Tükbilder) Yönetim Kurulu Başkanı Sülahi Özalp, tüketiciye önemli uyarılarda bulundu.

GÜNDEM 01.09.2021, 11:49 02.09.2021, 10:36
Fırsat ürünleri yalanına kanmayın

Sülahi Özalp, tüketiciyi bilgilendirmek amacıyla yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi:

"Son aylarda Pandemi nedeniyle ihtiyaç alışverişleri daha çok internet üzerinden yapılmaya başlanmış ve bu alışverişlerin oranı bi hayli yükselmiştir. Bu durumu fırsata çeviren kişilere ve Tüketicileri kandırma yöntemi ile mağdur eden bazı internet satış sitelerine dikkat edilmelidir. 

Zaman zaman internet sitelerinden satış yapan firmalar fırsat ürünleri adı altında tüketicilere cazip gelmesi adına piyasa değerinin çok çok altında ürünlerin reklamlarını yaparak anlık tıklama ile tüketicilerimizi mağdur ediyorlar. 

Bunun bir örneği şehrimizde yaşanmıştır. Tüketicimiz İnternet ürün satış sitelerinde gezindiği anda karşısına çıkan ‘’fırsat ürünü’’ adı altında satışa sunulan anlık sipariş yöntemi ile satılan ve değerinin altında olan ürünü sipariş etmiş ve ürünün ücretini kredi kartı ile ödemiştir. 

Tüketicimiz sipariş etmiş olduğu ürünün kendisine ulaşmasını beklerken maalesef boş bir kargo paketi ile karşılaşmıştır. Tüketicimize gelen kargo paketi boş olmasına rağmen hem ürüne verdiği hem de kargo ücretini ödeyerek mağdur olmuştur. 

Tüketicimiz satış yapan internet sitesine yazılı ve sözlü olarak ulaşmaya çalışmışsa da karşısında bir muhatap bulamamıştır. 

Tüketicilerimiz Mesafeli satış sözleşmeleri yönetmeliği gereğince 14 gün içeresinde hiçbir mazeret göstermeden ve hiçbir ceza ödemeden cayma hakkına sahip olmasına rağmen cayamıyor çünkü ortada bir gönderilmiş bir mal yoktur. 

Tüketicilerimizin internet alışverişlerinde çok dikkatli olmalı ve fırsat ürünü adı altında satışa sunulan tuzaklara düşmemeliler. 

Bu nedenle tüketicilerimizin internet üzerinde yapacakları alışverişlerinde iyi bir araştırıma yapmalılar çünkü bazen çok bilindik internet ürün satış sitelerinde de bu tür sorunların yaşandığını ve yaşanabileceğini bilmeliyiz." 

saglisolluhaber.com

Yorumlar (0)
10
açık

Gelişmelerden Haberdar Olun

@