Gazetecilere saldırılar artıyor!

CHP Eskişehir Milletvekili Utku Çakırözer, Mart ayı Basın Özgürlüğü Raporu'nu açıkladı...

GÜNDEM 31.03.2022, 15:30 31.03.2022, 15:35
Gazetecilere saldırılar artıyor!

CHP’nin açıkladığı Mart ayı Basın Özgürlüğü Raporu’na göre Mart ayında 50 gazeteci hakim karşısına çıkarken, aralarında Cumhurbaşkanına hakaret ettiği suçlamasıyla 50 gün tutuklu kalan Sedef Kabaş’ın da bulunduğu 5 gazeteciye 22 yıl hapis cezası verildi.

Gazeteci Levent Gültekin’e 25 kişinin düzenlediği saldırıya ilişkin davada faillerin bir gün dahi hapiste yatmadan serbest kalması tepki toplarken, Mart ayında da gazetecilere yönelik saldırılar devam etti.

Anayasa Mahkemesi (AYM) Basın İlan Kurumu’nun gazetelere uyguladığı ilan ambargoları konusunda ikinci kez ‘hak ihlali’ kararı verdi. Raporu hazırlayan CHP’nin gazeteci kökenli Eskişehir Milletvekili Utku Çakırözer, “Gazetecilere saldıranlara caydırıcı ceza verilmedikçe, gazeticilere saldırı ve tehditler artıyor. AYM’nin hem ilan ambargoları hem de habere ve haber sitelerine erişim yasaklarına ilişkin örnek kararları doğrultusunda TBMM’den basın özgürlüğünü yok eden bu hak ihlallerini ortadan kaldıracak yeni yasal düzenleme çıkarılmasına acil ihtiyaç var” dedi.

saglisolluhaber.com

Yorumlar (0)
10
açık

Gelişmelerden Haberdar Olun

@