İYİ Partili Kabukcuoğlu TBMM'de ellerine neden çorap giydi?

TBMM Genel Kurulu’nda, Türkiye Down Sendromu Derneği’nin başlattığı “Rengimiz Belli Olsun” kampanyasına, İYİ Parti Grubundan destek geldi.

GÜNDEM 22.03.2022, 20:17
İYİ Partili Kabukcuoğlu TBMM'de ellerine neden çorap giydi?

Bugün, kaldığı yerden çalışmalarına devam eden TBMM Genel Kurulu’nda gündemdışı söz alan İYİ Partili Dr. Arslan Kabukcuoğlu, 21 Mart Down Sendromu Farkındalık Günü’ne ilişkin açıklamalarda bulundu.

Dünya genelinde 6 milyon ülkemizde ise 100.000 Down Sendromlu birey olduğunun tahmin edildiğini söyleyen Kabukcuoğlu, “ Tüm çocuklar genelde insanlığın, özelde ülkelerin ve ailelerin geleceğidir. Bizim, toplum olarak onlara göz kulak olup, iyi bir toplumsal gelecek için onları kollamamız gerekir. Ayrıca insan olarak da buna mecburuz. Bize düşen, yapılması gereken önemli şeyler vardır. Toplumsal farkındalık bir konu üzerinde toplumun eğilmesi, sorunla ilgilenmesi demektedir. Down sendromu için toplumsal farkındalık, genetik farklılığı olan bu insanlarımızın anlaşılması, sorunlarıyla ilgilenilmesi ve çözüm üretilmesidir. Onlara sahip çıkılması, onlara iş sahası açılmasıdır. Down sendromlu çocuk sahibi ailelere şu mesajı iletmek istiyorum: Biz sizlerin ihtiyaçlarınızı biliyoruz. Onlara cevap vereceğiz. Renklerimizle birlikte bir bütün olduğumuzun farkındayız. Çocuklarımızın, kardeşlerimizin toplumda daha aktif olmasını sağlayacağız.” dedi.

İYİ Partili Kabukcuoğlu’nun açıklamaları sırasında, İYİ Parti Grubu milletvekilleri, ellerine geçirdikleri farklı renkte çoraplarla kampanyayı destekledi.

saglisolluhaber.com

Yorumlar (0)
10
açık

Gelişmelerden Haberdar Olun

@