Jale Nur Süllü: En büyük acıyı kadınlar çekiyor!

CHP Eskişehir Milletvekili ve TBMM Kadın Erkek Fırsat Eşitliği Komisyonu Başkanvekili Dr. Jale Nur Süllü Dünya Emekçi Kadınlar Günü dolayısıyla mesaj yayınladı.

GÜNDEM 08.03.2023, 09:35 08.03.2023, 09:42
Jale Nur Süllü: En büyük acıyı kadınlar çekiyor!

Cumhuriyet Halk Partisi Eskişehir Milletvekili ve TBMM Kadın Erkek Fırsat Eşitliği Komisyonu Başkanvekili Dr. Jale Nur Süllü, 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü dolayısıyla yayınladığı mesajda kadınların yaşamlarının kader değil keder olduğunu belirtti.

CHP'li Süllü, şu ifadelere yer verdi:

“Hani hep alıştığımız bir söz vardır ya 'coğrafya kader', diye. Bu coğrafya da kadınlar toplumsal cinsiyet eşitsizliği nedeniyle, istihdamda yeterince yer alamıyor. Eşit işe eşit ücret mücadelesini sürdürmek zorunda kalıyor. Karar alma mekanizmalarına yeterince katılamıyor, siyasette yeterince temsil edilemiyor. Her geçen yıl artan oranlarla şiddet görüyor, tacize uğruyor ve öldürülüyor. Coğrafya kader diyoruz ancak, çoğu zaman da coğrafya kader değil, keder haline dönüşebiliyor. Özellikle olağanüstü durumlarda tıpkı pandemide, yaşanan sel felaketlerinde, orman yangınlarında olduğu gibi ülke olarak her birimizi derinden sarsan deprem felaketinde de en büyük acıyı, çileyi kadınlar yaşıyor. En temel gereksinimi barınma, beslenme, sağlık hakkından yoksun, çocuklarının eğitim hakkın kesintiye uğrayan, hijyen koşullarının sağlanamaması ile güç durumda olan kadınların yaşadıkları tam da bir KEDER.

Ne yazık ki, bu yıl Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü’nde böylesi bir keder içindeyiz. Kadınlar olarak kadın olmaktan kaynaklı hiçbir sorunumuzu unutmadık, unutturmayacağız da  Ama bu yıl Dünya Kadınlar Günü gündemini KADIN ve DEPREM’den ayrı düşünemiyoruz.

Torunlarım enkaz altında ne olur kurtarın diyen Pembe teyzeyi, 3 evladını ve eşini kaybeden Fatma’yı, Çocuklarım üşüyor çadır diye yakaran Sema’yı ve evini, yakınlarını, işini, aşını kaybeden derin bir keder içinde olan yüzbinlerce kadını asla unutmamalıyız. Unutmamalıyız ki kadınların acı ve keder içinde olmayacağı Dünya Emekçi Kadınlar Günü’nü anabilelim.”

saglisolluhaber.com

Yorumlar (0)
10
açık

Gelişmelerden Haberdar Olun

@