Kadir Bıyık: Cumhuriyet başlı başına bir zaferdir!

Çifteler Belediye Başkanı Kadir Bıyık, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı nedeniyle bir mesaj yayınladı...

GÜNDEM 29.10.2022, 12:55
Kadir Bıyık: Cumhuriyet başlı başına bir zaferdir!

Çifteler Belediye Başkanı Kadir Bıyık mesajında, şu ifadelere yer verdi:

"Cumhuriyet bağımsızlığından ödün vermeyen, toprağının her bir karışı vatan evlatlarının kanlarıyla sulanmış destansı mücadelenin adıdır. Cumhuriyet imanın, inancın sarsılmaz iradenin adıdır. Cumhuriyet milli mücadelenin taçlanmış hali, Ulu Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk’ün en büyük eserim dediği nesiller boyu aktarılacak Yüce Türk Milleti’nin adıdır. Cumhuriyet bizler için sadece yönetim şekli değil başlı başına bir zaferdir. Gücünü halktan alan yönetim anlayışı Milletin İstiklalini Yine Milletin Azim ve Kararı’nın Kurtaracağının şüphesiz en büyük ispatıdır. Yüce Türk milletimiz ve kahraman ordumuz bağımsızlığına kastedenlere, gereken cevabı her zaman vermiş haysiyetli, onurlu dik duruşuyla tarihteki yerini almıştır. Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün söylediği gibi “Cumhuriyetimiz öyle zannolunduğu gibi zayıf değildir.

Cumhuriyet bedava da kazanılmış değildir. Bunu elde etmek için kan döktük. Her tarafta kırmızı kanımızı akıttık. İcabında müesseselerimizi müdafaa için lâzım olanı yapmaya hazırız.”  Kahraman Türk Milletimiz geçmişte olduğu gibi bugünde sancağın inmesine,  bayrağın düşmesine, ezanın susmasına ve Türkiye Cumhuriyetini yıkmaya çalışanlara asla müsaade etmeyecektir. Fikri hür, irfanı hür, vicdanı hür nesiller her geçen gün yetişerek atalarımızın bizlere emanet ettiği güzel vatanımız için canla başla mücadeleye devam edecektir. Unutulmasın ki Atamızın bizlere armağan ettiği Benim naçiz vücudum nasıl olsa bir gün toprak olacaktır. Fakat Türkiye Cumhuriyeti ebediyen yaşayacaktır sözleriyle dile getirdiği Cumhuriyet sonsuza dek payidar kalacaktır.

Bu duygu ve düşüncelerle başta Cumhuriyetimizin kurucusu Ulu Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarını, kanlarıyla ve canlarıyla bu toprakları bizlere vatan yapan aziz şehitlerimizi rahmet, kahraman gazilerimizi minnetle anıyorum. Tüm halkımızın 29 Ekim Cumhuriyet Bayramını kutluyorum. Ne Mutlu Türküm Diyene!"

saglisolluhaber.com

Yorumlar (0)
10
açık

Gelişmelerden Haberdar Olun

@