Kargo firmalarının amacı ne? Vatandaş tepki gösteriyor...

Kargo dağıtımdaki keyfi uygulamaları değerlendiren Tüketiciyi Destekleme Derneği (TÜKDES) Genel Merkez Denetim Kurulu Üyesi Osman Çağatay tepki gösterdi.

GÜNDEM 18.11.2021, 11:55
Kargo firmalarının amacı ne? Vatandaş tepki gösteriyor...

Kargo dağıtımdaki keyfi uygulamaları değerlendiren Tüketiciyi Destekleme Derneği (TÜKDES) Genel Merkez Denetim Kurulu Üyesi Osman Çağatay "örtülü sokağa çıkma kısıtlamasının süresi azaltılmalıdır " dedi.

Genel Merkez Denetim Kurulu Üyesi Osman Çağatay konuyla ilgili olarak şu açıklamayı yaptı: 

Covid -19 salgını,teknolojide yaşanan gelişmeler vb. gerçekler tüketicilerin  alışveriş alışkanlıklarını değiştirdi.Tüketiciler artan ve artacak oranda uzaktan/Mesafeli Sözleşmeler Yönetmeliğine göre alışveriş yapmakta,mallar kargo firmaları tarafından tüketicilere ulaştırılmaktadır. Kargo gönderim,dağıtım ve teslim sürecinde bir çok aksaklık yaşanmaktadır. Kargo dağıtımında hiç aksaklık yaşanmasa bile kargonun geleceği gün tüketicilere uzun ve örtülü sokağa çıkma kısıtlaması uygulanmaktadır. "Kargonuz dağıtımda gün içinde adresinize telim edilecektir"  mesajını /bilgisini alan tüketici iki seçenekle karşı karşıya kalmaktadır. Ya gün içinde kargo teslim edilinceye kadar randevularını iptal edip  adresinde bekleyecek veya kargosunu almak için ertesi gün şubeye gitmek zorunda kalacaktır.İki seçenekte de tüketiciler önlenebilir sıkıntı ile karşılaşmaktadır. Dağıtımda olan kargonuzu teslim edecek görevliye de ulaşmanız mümkün değildir;zira dağıtım görevlisinin  GSM telefonu paylaşılmamaktadır. Aslında basit bir düzenleme ile kargo teslim süreci öngörülebilir, planlanabilir ve verimli hale getirebilir. Kargo firmaları tarafından tüketicilere  uygulanan  örtülü sokağa çıkma kısıtlamasının süresi kısaltılabilir. Yapılacak basit bir çalışma ile kargo dağıtım görevlisinin hangi saatte hangi güzergahta/mahallede /adreste olabileceği tespit edilip,tüketiciye bu saat;yaklaşık olarak  bildirilebilir. Bu durumda tüketici gün içinde sabahtan akşama kadar değil,kargonun adrese teslim edilebileceği  muhtemel zaman zarfında sokak kısıtlamasına maruz kalır.Kargo teslim süresinin; gün içinden,saatlik zaman dilimine çekilmesi;tüketicileri rahatlatacak uzaktan/internetten/Mesafeli Sözleşmeler Yönetmeliğine göre yapılan alışverişleri arttıracaktır.

saglisolluhaber.com

Yorumlar (0)
10
açık

Gelişmelerden Haberdar Olun

@