Kazım Kurt kadın gazetecilerle buluştu!

Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt, 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Gününde Eskişehir’deki kadın gazetecilerle bir araya geldi.

GÜNDEM 08.03.2022, 12:39
Kazım Kurt kadın gazetecilerle buluştu!

Kadın gazetecilerin 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü’nü kutlayan Başkan Kurt, gazetecilere karanfil takdim etti. 

Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt, 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Gününde, Eskişehir’de görev yapan kadın gazetecilerle bir araya geldi. Kadın gazetecilerle bir süre güncel siyasetten, ekonomik krize birçok konuda sohbet eden Başkan Kurt, kadın gazetecilerin Dünya Emekçi Kadınlar Gününü kutladı. Buluşmada konuşan Başkan Kurt, emekçi kadınların örgütlü toplumun öncüsü olması gerektiğinin altını çizdi. Odunpazarı Belediyesinde çalışan kadın personelin 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Gününde tam gün izinli olduğunu söyleyen Başkan Kurt, Odunpazarı Belediyesi ait müzelerin de bu hafta kadınlara ücretsiz olduğunu belirtti. 

“ODUNPAZARI BELEDİYESİ OLARAK HER TÜRLÜ MÜCADELEYİ VERMEYE HAZIRIZ”

Başkan Kurt, “Geçinmenin zorlaştığı, barınmanın, ısınmanın, giyinmenin, hatta karın doyurmanın imkansızlaştığı bu yıl, kadınların sırtındaki yük daha da attı. Güvenceli çalışma hayal oldu, ücretler açlık sınırına çekildi, temel gıda maddeleri başta olmak üzere her şeye art arda zam geldi. Haklar tek tek gasp edilirken, şiddet kadın yaşamının her zerresini sardı. Tüm bunlara rağmen kadın mücadelesi, 150 yıl önceki mücadelenin bıraktığı miras ve kararlılıkla devam ediyor. Biz de bugün Eskişehir’deki emekçi gazeteci kadınların günün kutlamak için buluştuk. Gelen arkadaşlarımıza teşekkür ediyorum. Emeğin en yüce değer olduğunu savunan bir partinin belediye başkanı olarak bugün emekçi kadınlarımıza başarılar diliyorum. Emekçi kadınların özellikle çalışan kadınların mutlaka örgütlenmesi gerektiğini ve örgütlü toplumun öncüsü olması gerektiğini düşünüyorum. Eskişehir’de kadınların yaşamını kolaylaştırmak, onların yaşam standardını yükseltmek için Odunpazarı Belediyesi olarak her türlü mücadeleyi vermeye hazırız. Bütün kadınlarımızın, 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü kutlu olsun” dedi.

saglisolluhaber.com

Yorumlar (0)
10
açık

Gelişmelerden Haberdar Olun

@