banner194

Metin Güler: Belden aşağı vurma çalışması yapılmamalı!

Eskişehir Ticaret Odası (ETO) Başkanı Metin Güler, 1 Ekim’de yapılacak seçimlere ilişkin konuştu. Güler, “belden aşağı vurma çalışması yapılmamalı” dedi.

GÜNDEM 19.09.2022, 22:37 21.09.2022, 11:32
Metin Güler: Belden aşağı vurma çalışması yapılmamalı!

saglisolluhaber.com - Eskişehir Ticaret Odası'nın (ETO) Olağan Genel Kurulu 1 Ekim Cumartesi günü ETO TÜYAP Fuar Merkezi'nde gerçekleştirilecek. 

Mevcut Başkan Metin Güler'in karşısına aday çıkmayacağı düşünülürken, son günlerde aday çıkacağına ilişkin görüşler kulislere yansımaya başlamıştı. 

Ve bugün ilk ciddi adım İnşaat Komistesi'nden geldi.

Murat Kökten sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, ETO içerisinde bulunan İnşaat Komitesi'nin, kırmızı liste ile kongrede Metin Güler'in karşısına aday çıkaracağını kaydetti. 

Başkan Metin Güler, yaşanan son gelişmelere ilişkin Sağlı Sollu Haber’e konuştu.

'SEVİYE DÜŞÜRÜLMEMELİ'

Seçimlerde prensipleri olduğunu ifade eden Güler, “benim rakipli rakipsiz seçimlerde belli prensiplerim var. Bir kere etik kurallara göre hareket edilmeli. Seviye asla düşürülmemeli. Bakın bu aktaracağım çok önemli, ekip arkadaşlarımı da bu konuda uyarıyorum, asla ve asla belden aşağı vurma çalışması yapılmamalı.

YORULANLAR VE YIPRANANLAR...

Bazı isimleri listesine almadığı iddiasıyla yükselen eleştirilere de yanıt veren Metin Güler, “şimdi dört yıllık bir süreç, kolay bir süreç değil. Yorulan arkadaşlarımız var haliyle. Zaten bakın dört yılda bir neden seçim yapılır? Yorulanlar, yıprananlar ya da beğenmeyip görev almak istemeyenler bayrağı başka isimlere devreder. Bir yenilenme olur. Seçimin teması da bu zaten. Bu doğal bir süreç. Elbette giden arkadaşlar da olacak, yerine yeni gelen arkadaşlar da olacak. Şunu da söyleyeyim. Burası babamın şirketi mi, ben de görevimi yaptığımda gideceğim buradan, benim maksadım Eskişehir için, Türkiye için en iyisi olsun” diye konuştu.

YÖNETİMDE VE MECLİSTE GENÇLEŞME VURGUSU

“Biz bu seçimde bir harman peşindeyiz. Deneyimli arkadaşlarımızla genç arkadaşlarımızı harmanlayacağız” diyen Başkan Güler, “inanın bu harman çok güzel işler çıkaracak. Hep söylediğim bir şey var: Evet, deneyimli arkadaşlarımız olsun, ancak genç arkadaşlarımız da mutlaka yönetimlerde, meclisimizde olmalı. Şimdiden gençlerimizle ilgilenmezsek Türkiye’nin geleceğini, Eskişehir’in geleceğini kime bırakacağız? Gençler nasıl alışacaklar yönetmeye, üretmeye ve uzlaşmaya. O nedenle bakın, ETO’da çok ciddi bir genç yönetici ve meclis üyesi göreceksiniz bu dönem” ifadelerine yer verdi. 

Her türlü seçim olasılığına uzun süre önce hazırlandıklarının altını çizen Metin Güler, şunları söyledi:

‘BİZ HER KOŞULDA HAZIRIZ’

“Ben ekibime güveniyorum. Şimdi elbette rakip olmak isteyenler olacaktır. Biz her koşula zaten hazırız. Organizasyonumuzu çok önceden yaptık. Sağ olsun arkadaşlarımız seçim büromuzu hınca hınç dolduruyor ve gayretle çalışıyor.”

'SEÇİMDEN SONRA KAMPA GİRECEĞİZ'

Güler, seçimden sonra yapacakları ilk işi de şöyle açıkladı: “Seçimden sonra hemen kampa gireceğiz. Yöneticilerimizle, meclis üyelerimizle beraber geniş bir kadroyla kent vizyonu için planlama yapacağız. Çok güzel projeler, fikirler çıkacak, bakın göreceksiniz bunu.”

MUSTAFA BİRSEN İLE SORUNU VAR MI?

ETO Başkanı Metin Güler ayrıca, karşısına rakip olarak çıkacak herhangi bir başkan adayı duymadığını, Mustafa Birsen ile de herhangi sorununun olmadığını kaydetti.

saglisolluhaber.com

Yorumlar (0)
10
açık

Gelişmelerden Haberdar Olun

@