Metin Saraç isyan etti!

EOSB Başkan Vekili Metin Saraç adeta isyan etti. Saraç, yüksek enflasyon ve kalitesiz eğitime dikkat çekti, sosyal yardımların tembelliğe alıştırdığını savundu.

GÜNDEM 14.06.2021, 22:27 15.06.2021, 11:18
Metin Saraç isyan etti!

Eskişehir Organize Sanayi Bölgesi (EOSB) Başkan Vekili ve Anadolu Teknoloji Araştırma Parkı A.Ş. (ATAP) Yönetim Kurulu Üyesi Metin Saraç, sosyal medya hesabı aracılığıyla yaptığı paylaşımda ekonomi, eğitim ve toplumsal dayanışmaya ilişkin dikkat çeken eleştirilerde bulundu.

'CİDDİ TEDBİRLER ALINMALI'

Türkiye'de ekonominin iyiye gitmediğini, söz konusu gidişatın ise ürkütücü olduğunu savunan Metin Saraç, "Yüksek enflasyon, pahalılık, yüksek faiz, alım gücünün azalması, bozuk olan gelir dağılımının daha çok bozulması, yatırım ortamına zarar vermesi, istihdamın azalması, paranın değer kaybetmesi demektir. Pandeminin de etkisiyle yıllardır ilk defa ÜFE/TÜFE arasındaki fark yüzde 21 oldu; ÜFE yüzde 38.33, TÜFE ise yüzde 16.59. Bu fark zamanla piyasaya yansıyacak demektir. Bu da ürkütücü. Bu konu çok ciddi tedbirler ile ele alınıp çözülmeli" diye konuştu.

'NİTELİKLİ EĞİTİM VERİLEMİYOR'

Türkiye'nin mevcut eğitim sisteminin de nitelikli olmadığını aktaran Saraç, "iyi bir planlama yapıp üniversite konusu ele alınmalı" dedi. Saraç, şöyle devam etti: "Nicelik bırakılmalı niteliğe dönülmeli, şu andaki sistem gereğinden fazla kişiyi üniversite mezunu yapıp vasıflı işsizler ordusuna dahil ediyor, önü kesilmeli. Aksi durumda milyonlarca üniversite mezunu gencimiz iş arıyor, bulamıyor. Nitelikli eğitim verilemiyor, bir kısım iş verenimiz de maalesef asgari ücretle mühendis çalıştırıp bundan faydalanıyor. Politika olarak İhtiyaç duyulan nitelikli mesleki eğitime yönlendirme yapılmalı."

'TEMBELLİĞE NEDEN OLUYOR'

Metin Saraç, Türkiye'nin sosyal yardım politikasına da yüklenerek, "sosyal yardımlar mutlaka yapılmalı ama son yıllarda gördüğüm, bu yardımlar üretmeyi teşvik etmekten uzak, toplumda tembelliğe neden olduğunu gözlemliyorum. 27 senedir çalışıyorum. 20 sene bir fiil 12-16 saat çalıştım. Son 7 senedir de minimum 10 saat ve çoğunlukla hafta sonları da dahil. Kısacası çalışmadan yorulmadan kazanç, söz konusu dahi olamaz veya olmamalı" dedi.

TÜM BUNLARI NEDEN YAZDI?

EOSB Başkan Vekili ve ATAP A.Ş. Yöneticisi Metin Saraç sosyal medya aracılığıyla yaptığı söz konusu eleştirisinin gerekçesini ise, paylaşımına iki ekran görüntüsü ekleyerek şu ifadelerle açıkladı: "Bu tür konuları yayınlamayı sevmiyorum, yayınladığım için de özür diliyorum. Amacım teşhir etmek, rencide etmek ya da gösteriş kesinlikle değil. Sadece üzüntümü ve gördüğümü paylaşmak. Gerek yardım talepleri, gerek iş konusundaki taleplerde ciddi bir artış var. Hepsine yetişmek imkansız ama bir şekilde gerçek ihtiyaç sahibi insanımıza cevap verememek gerçekten üzücü. Arada bir de sahtekarlar var ki onlara diyecek çok şey var. Zaman zaman önemli olduğu için paylaştığım başlıkları tekrar paylaşmak istedim."

Metin Saraç'ın, eleştirilerinin gerekçesinin yanında paylaştığı ilk ekran görüntüsünde, bir vatandaşın, Saraç'tan faturalarını ödemesi için yardım istediği görülüyor:

Saraç'ın paylaştığı ikinci ekran görüntüsünde ise yeni mezun bir mühendisin iş bulabilmek için çabaladığı anlaşılıyor:

saglisolluhaber.com

Yorumlar (0)
10
açık

Gelişmelerden Haberdar Olun

@