banner298

banner194

Oğuzhan Özen, Büyükerşen ve Vali ile görüştü!

ESKİ Genel Müdürü Oğuzhan Özen, Dünya Su Günü sebebiyle Vali Erol Ayyıldız ile Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen’i ziyaret etti.

GÜNDEM 22.03.2022, 16:52
Oğuzhan Özen, Büyükerşen ve Vali ile görüştü!

ESKİ Genel Müdürü Oğuzhan Özen ve Genel Müdür Yardımcıları, 22 Mart Dünya Su Günü sebebiyle Eskişehir Valisi Erol Ayyıldız ile Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Prof. Dr. Yılmaz Büyükerşen’i ziyaret etti.

Dünyada giderek artan temiz su sorununa dikkat çekmek, içilebilir su kaynaklarının korunması ve çoğaltılması konusunda somut adımlar atılmasının sağlanmasını teşvik etmek amacıyla her yıl 22 Mart tarihinde kutlanan “Dünya Su Günü” kapsamında, ESKİ Genel Müdürlüğü yetkilileri bir dizi ziyaret gerçekleştirdi. ESKİ Genel Müdürü Oğuzhan Özen ile beraberinde Genel Müdür Yardımcıları Öznur Oğuzoğlu, Erdem Uslu ve Soner Bostancı Eskişehir Valisi Erol Ayıldız ve Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen ile bir araya geldi.

Ziyaretlerde Eskişehir’in su kaynaklarının korunup geliştirilmesi noktasında oluşturulacak sinerjiyle yaşanabilecek sorunların üstesinden gelinebileceğine değinen ESKİ heyeti, toplumda su tasarrufu bilincinin oluşturulması amacıyla ortak etkinlikler düzenlemenin yararına değindiler.

Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Vali Ayyıldız ise tarımsal sulamada kullanılan bilinçsiz su tüketimi konusunda çiftçilerin bilinçlendirilmesine ve şehir merkezinde, evlerde ve özellikle toplu alanlarda kullanılan su konusunda tasarruf tedbirlerinin arttırılması gerektiğine dikkat çekti.

Eskişehir Büyükşehir Belediyesine gerçekleştirilen ziyarette ise, ESKİ heyetine teşekkür eden Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Prof.Dr. Yılmaz Büyükerşen "Güzel ülkemizin çok büyük kısmı, ‘kurak iklim coğrafyası’ olarak sınıflandırılmaktadır. İklim krizinin en ağır sonucu susuzluk tehlikesidir. İklim krizinin su kaynakları üzerindeki etkilerini azaltarak kuraklıkla mücadelede başarılı olabilmek için bilinçli su tüketimini 7'den 77'ye iyi anlatmamız gerekiyor." dedi.

ESKİ Genel Müdürü Oğuzhan Özen de iklim değişiklikleri ve dönemsel kuraklıkların su kaynaklarını tehdit ettiğini vurgulayarak kuraklıkla mücadelede kent dinamiklerinin ortak hareket etmelerinin önemine işaret etti.

saglisolluhaber.com

Yorumlar (0)
10
açık

Gelişmelerden Haberdar Olun

@