Okul gereçleri pahalandı, küçük esnaf zarar gördü

Cumhuriyet Halk Partisi Odunpazarı İlçe Başkanı Rahmi Çınar, okulların açılmasıyla birlikte başlayan kırtasiye ihtiyaçlarının temini ile ilgili konuştu.

GÜNDEM 30.08.2021, 15:10
Okul gereçleri pahalandı, küçük esnaf zarar gördü

Rahmi Çınar açıklamasında şu ifadelere yer verdi: 

"Okulların açılmasına kısa bir süre kalan şu günlerde vatandaşın en önemli gündemlerinden bir tanesi kırtasiye ve diğer okul gereçlerinin temini. Her alanda olduğu gibi kırtasiye fiyatları da cep yakmakta ve okula başlayacak bir çocuğumuzun temel gereçlerini almak bile bütçeleri zorlamaktadır. Bu durum zaten kıt kanaat geçinen vatandaşımızın sırtına ekstra bir yük daha bindirmekte ve kara kara düşündürmektedir. Artan maliyetler karşısında sadece dar gelirli vatandaş değil, küçük esnafımız da zor durumdadır. Vatandaşların kırtasiye alışverişi için süpermarketlere yönelmesi, zaten pandemi döneminde tıpkı diğer küçük esnaf gibi hiç destek göremeyen kırtasiye dükkanlarını daha güç bir durum içinde bırakmaktadır. 

Sahip olduğu büyük sermayeler sayesinde yaptığı toplu alımlarla ürün maliyetlerini düşüren süpermarketlerin sahip olduğu bu avantaja küçük esnafımız sahip değil. Pandemi ile iyice beli bükülmüş olan küçük esnafımıza can suyu olabilmek amacıyla; vatandaşlarımızı kırtasiye alışverişlerini kendi mahallelerindeki, kendi sokaklarındaki esnaflardan yapmaya davet ediyoruz. 

Bu çağrımız tabii ki sadece kırtasiye esnafımız için değil tüm küçük esnaf dükkanları için geçerlidir. Kötü ekonomik gidişatın üzerine pandeminin getirdiği zorluklarla beraber batmak üzere olan yerel esnaflarımıza yapacağımız alışverişlerle destek olmak ve esnaf kültürünü yaşatmak konusunda vatandaşlarımızın desteğini bekliyoruz. Mümkün olduğu ölçüde alışverişlerimizi mahallemizdeki esnaflarımızdan yapmak, bu zor dönemi hep beraber atlatabilmemiz açısından önem taşımaktadır."

saglisolluhaber.com

Yorumlar (0)
10
açık

Gelişmelerden Haberdar Olun

@