Osmaniye'den Eskişehir'e 36 çocuk getirildi

Deprem sonrasında Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı kurumlarında koruma altında bulunan çocuklar, bakanlıkça tedbir amaçlı ülkenin farklı illerine nakledilmeye başlandı.

GÜNDEM 09.02.2023, 18:41
Osmaniye'den Eskişehir'e 36 çocuk getirildi

Başlatılan nakil işlemleri kapsamında Eskişehir’e de Osmaniye’den 36 çocuk getirildi. 

Adliyede görevli yargı mensubu ve çalışanlarından koruyucu aile olmak isteyenlerin taleplerine yönelik Eskişehir Cumhuriyet Başsavcılığı Eğitim ve Sosyal İşler Bürosu koordinesinde adliyede görevli yargı mensubu ve çalışanlarına yönelik Eskişehir Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü Koruyucu Aile Birimi tarafından koruyucu aileliğe ilişkin bilgilendirme semineri verildi. 

Adliyenin konferans salonunda gerçekleşen seminerde konuşan Eskişehir Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdür Vekili Bahadır SARI, Eskişehir’e 36 çocuğun getirildiğini ve koruyucu ailelik için başvuru sayısının 500’ü geçtiğini belirterek, “İlerleyen süreçte ilimize daha çok çocuğumuzun getirileceğini düşünüyoruz. Koruyucu aile olmak isteyen ailelerimizden oldukça yoğun başvuru almaktayız. Koruyucu aile olmak için öncelikle mevzuattaki şartların yerine getirilmesi gerekmektedir” diye konuştu. 

Koruyucu aile olabilmek için gereken şartları ve süreci aktaran Çocuk Gelişimci Betül Hacer Taş'da koruyucu aile olabilmek için işleyen sürecin en az 3 ay olduğunu aktararak, “Başvuruda bulunmak isteyen vatandaşlarımızın e-devlet üzerinden ya da İl Müdürlüklerimiz aracılığıyla başvurularını almaktayız” dedi. 

saglisolluhaber.com

Yorumlar (0)
10
açık

Gelişmelerden Haberdar Olun

@