banner298

banner194

Rektör Çolak: Doğru haber alma hakkı toplumun en temel haklarından biridir

Eskişehir Osmangazi Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Kamil Çolak, 24 Temmuz Gazeteciler ve Basın Bayramı dolayısıyla bir mesaj yayımladı.

GÜNDEM 23.07.2022, 15:39 23.07.2022, 15:44
Rektör Çolak: Doğru haber alma hakkı toplumun en temel haklarından biridir

Çolak, mesajında şu ifadeleri kullandı:

"Basında sansürün kaldırılışının yıl dönümü olan 24 Temmuz günü ülkemizde “Gazeteciler ve Basın Bayramı” olarak kutlanmaktadır. Zaman içinde gelişen basınımız demokrasimizin gelişmesine değerli katkılarda bulunmuş, çağdaş ve demokratik hayatın vazgeçilmez unsurlarından biri haline gelmiştir. 

Doğru haber alma hakkı toplumun en temel hak ve önceliklerinden biridir. Düşünce ve ifade özgürlüğünün de en etkili araçlarından biri olan basın, haber vermenin yanı sıra toplumu bilinçlendirme ve kamuoyu oluşturma açısından da kilit öneme sahiptir. Bu bakımdan görevlerini tarafsız ve basın ilkeleri çerçevesinde yapan basın organlarının ülkemizin ilerlemesine olumlu katkılar sağlamakta olduğu açıktır. 

Bu düşüncelerle kamuoyunu aydınlatmak için her koşulda, sorumluluk duygusu içinde ve özveriyle görevlerini yerine getiren basın çalışanlarımızın 24 Temmuz Gazeteciler ve Basın Bayramı’nı kutlar sağlık, başarı ve esenlikler dilerim." 

saglisolluhaber.com

Yorumlar (0)
10
açık

Gelişmelerden Haberdar Olun

@