SES Eskişehir'den şiddete tepki!

Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası (SES) Eskişehir Şubesi tarafından, 'sağlık çalışanlarına şiddet' konulu bir basın açıklaması yapıldı...

GÜNDEM 06.05.2023, 15:47 06.05.2023, 16:03
SES Eskişehir'den şiddete tepki!

Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası (SES) Eskişehir Şubesi adına açıklama yapan Dr. Birtürk Özkavak, şu ifadelere yer verdi:

"Geçtiğimiz günlerde sosyal medya mecralarında dolaşıma giren bir röportajın videosu ve sonrasında yetkililerin derin sessizliği, sağlık camiasında unutulmayacak travmalar yaratmaya devam ediyor. En küçük bir eleştiride, en küçük bir fikir beyanında sanatçıları, yurttaşları, öğrencileri, doktorları, derdest eden bu anlayış, geçtiğimiz günlerde doktorların dövülmesiyle övünen, açıkça  şuçu ve suçluları övenleri görmezden duymazdan geliyor.

Evet 'doktorları dövme özgürlüğünden' bahseden bu video sosyal medya mecralarında gezmeye devam ederek hekimlerin sağlık emekçilerinin üzerinde sallanan demoklesin kılıcını sürekli hatırlatıyor. Bu pervasızlığı kınıyoruz. Bu saldırgan dili, doktorlara saldıran bu ölümcül dili kınıyoruz. Bu saldırgan dilin adalet önünde hak ettiği cezaya çarptırılmasını talep ediyoruz.

Öte yandan sağlıktaki şiddetin gerçek müsebbipleri izlenen dönüşüm programları, acımasızca sürdürülen kar hırsıdır. Yürürlükteki sağlık politikaları gerçek sorunları çözemiyor. Ve sürekli hekimleri sağlık çalışanlarını hedef gösteriyor. Oysaki doktorlar, hemşireler diğer tüm çalışanlar gecesini gündüzüne katarak acıları dindiriyor, yaşamları iyileştiriyor, uzatıyor. Bunu Pandemide gördük. bunu depremde gördük. Bunu her gün görüyoruz. Halkın gerçek dostları doktorlardır. Halkın gerçek dostları sağlık emekçileridir. Doktorları tehdit eden şiddet dilini, doktorlara uzanan elleri şiddetle kınıyoruz."

saglisolluhaber.com

Yorumlar (0)
10
açık

Gelişmelerden Haberdar Olun

@