banner298

banner194

Seyitgazi Belediyesi'nin emekçileri duygulandırdı

Seyitgazi Belediyesi personelleri, ağaçlardan dökülen sonbahar yaprakları ile Cumhuriyet Meydanı'na ‘Atam izindeyiz’ yazdılar.

GÜNDEM 09.11.2022, 18:35
Seyitgazi Belediyesi'nin emekçileri duygulandırdı

Seyitgazi Belediyesi personelleri, ağaçlardan dökülen sonbahar yaprakları ile Cumhuriyet Meydanı'na ‘Atam izindeyiz’ yazdılar. 

Seyitgazi Belediyesi Personelleri, hazan mevsimi olarak adlandırılan sonbaharda dökülen yapraklarından bir güzelliğe imza attılar. İlçe merkezindeki ağaçlardan dökülen yaprakları çuvallara topladılar ve ilçe merkezindeki Cumhuriyet Meydanı’na getirdiler. Yaprakları meydana döken belediye personelleri hızlı bir çalışma içine girerek, kısa bir sürede binlerce yapraktan oluşan “Atam izindeyiz” yazısı hazırladılar.

Seyitgazi Belediyesi'nden konuya ilişkin yapılan açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

"Atatürk bir sonbahar gününde, son uykusundan uyanamadan, sükun içinde, 57 yıllık ömrünü bitirmişti. Yıllar, onun fani vücudunun ebediyete intikal edişinin üzerinde yığılıyor onun ölümüne doğanın solan yaprakları ve nemli havası bütün ulusla beraber ağlıyordu. Fakat o, ölümünden üç gün evvel bu ayrılığa hazırlanmış gibiydi. İnsan iradesinin doğa üstüne çıkamadığını görmekle beraber etrafında bulunanlara ümitsizlik vermek istememişti. "İyi olacağım ve Ankara'ya gideceğiz" sözü onun sesinde bir titreme dahi yapmadan söylenmişti, belki de öleceğini bildiği halde son sözlerini ümit ve iyilik ile bitirmek istemişti. Bir ilkbahar mevsiminde hastalığı ilerleyen Atatürk, o yılın sonbahar yaprakları ile beraber toprağa düştü. Doğa kanunları, Tanrı'nın buyruğu bu yoldaydı. 10 Kasım 1938, Atatürk'ün sadece bedenen aramızdan ayrılmasıdır. Bir veda değildir. Bakma acı acı çalan sirenlere, açtığın yolda, gösterdiğin hedefe!"

saglisolluhaber.com

Yorumlar (0)
10
açık

Gelişmelerden Haberdar Olun

@