Sivil toplum örgütleri depremzedeler için çalışıyor

Eskişehir Emek ve Demokrasi Platformu üyeleri, afet bölgelerinden Eskişehir’e gelen depremzedelere yardımcı olmak yapılan çalışmaları aktardı.

GÜNDEM 14.02.2023, 16:04
Sivil toplum örgütleri depremzedeler için çalışıyor

Platform adına çalışmalar hakkında konuşan Nazan Aksaray, AFAD, Valilik ve Büyükşehir Belediyesi gibi resmi kurumlarla koordineli olarak, eksik noktalarda sivil toplum kuruluşları, meslek odaları üyeleri olarak destek olmak için çalıştıklarını aktardı. Platformun çalışmalarını Eğitim Sen Eskişehir Şubesi’nde koordine ettiğini ifade eden Aksaray, “Adresimiz Arifiye Mahallesi Postane Sokak Ahmet Doğramacı Ap. No: 14 Kat:2 Daire:6, telefon numaramız 0 222 230 4097’dir” diye konuştu. 

KOORDİNASYON KURULU OLUŞTURULDU 

Eskişehir’de toplumun sesini duyurmayı görev bilen sivil toplum kuruluşlarının ve demokratik kitle örgütlerinin oluşturduğu Emek ve Demokrasi Platformu ve dayanışmaya destek veren diğer sivil toplum kuruluşları olarak Eskişehir’e deprem bölgesinden gelenler için yapılabilecekler konusunda bir koordinasyon kurulu oluşturduklarının bilgisini veren Aksaray, “ Depremzedelere barınma, psiko-sosyal destek, eğitim ve hukuk konularında, alanında deneyimli uzman gönüllülerle çalışmaya başladık. Valilik ve belediyelerimizin oluşturduğu düzenlemelerle şehrimize gelen dostlarımız karşılanmakta, vatandaşlık hakları için kayıtları, barınma, gıda gereksinimleri, çocuk ve erişkinlerin psiko-sosyal destekleri sağlanmaktadır.” ifadelerini kullandı. 

YARALARI BİRLİKTE SARACAĞIZ 

Platformun tüm bu aşamalarda idari ve mülki amirlerin çalışmalarını destekler nitelikte çalışmalarla bu çok büyük acıyı hafifletmeye ve yaraların sarılmasına elinden geldiğince yardımcı olmaya çalışacağını belirten Aksaray, “Bu vesile ile, şehrimize deprem bölgesinden gelen tüm dostlarımızın barınma ihtiyaçlarını kendileri sağlayabiliyorlarsa bağlı oldukları ilçe kaymakamlığına, sağlayamıyorlarsa Taşköprü Caddesi’nde bulunan DSİ 3. Bölge Müdürlüğü’nde ve Otogar’da oluşturulan kayıt merkezine ve ayrıca bağlı oldukları ilçe kaymakamlığına başvurmaları gerektiğini hatırlatmak isteriz. Yaralarımızı birlikte saracağız, acılarımızı paylaşarak hafifleteceğiz” şeklinde konuştu. 

KAYMAKAMLIKLAR DEPREMZEDE OLUNDUĞUNA İLİŞKİN BELGE VERMELİ 

Depremzedelerin bağlı bulunulan kaymakamlıklara gittiklerinde kayıt yaptırdıklarını ancak Kaymakamlıklarca başvuran kişilerin depremzede olduklarına ilişkin bir belge verilmediğini belirten Yücel Karasu ise; “Gelen depremzedeler kayıt altına alındıktan sonra kendilerine bir belge verilmiyor ancak bu bir ihtiyaç, çünkü; eğitim kurumları kayıt için depremzede olduklarına ilişkin belge istiyor, bu anlamda kaymakamlıkların depremzede olunduğuna ilişkin belge vermesinin işleri kolaylaştıracağını aktarmak istiyoruz” ifadelerini kullandı. 

TEK BİR MERKEZDEN YÖNETİLMELİ 

Emek ve Demokrasi Platformu Üyesi Eylem Yıkılmaz ise depremzedeler için en büyük sorunun işlerin tek bir merkezden yürütülmemesi olduğunu dile getirerek; şunları kaydetti: “Depremzedeler, Kaymakamlık, DSİ ve belediyenin merkezlerine ulaşması gerektiğinde şehir içi ulaşım konusunda sorun yaşayabiliyor, ulaşımı sağlamak araçları olmayan depremzedeler için zor olabiliyor. Bu anlamda işlerin tek bir merkezden yönetilmesi depremzedelerin işini kolaylaştıracaktır. Depremzedelerin bir bölümü geçici olarak kalacak ancak bir bölümü sürekli kalacak, öncelikle onların psiko-sosyal desteğe ihtiyacı olacak. Daha uzun vadeli bir çözüm organizasyonu içinde hepimizin sürecin içinde yer alması gerekiyor Öğrencilerin yurtlarından çıkarılmasını da doğru bulamıyoruz bir mağduriyet başka bir mağduriyet yaratılarak çözülemez.” 

saglisolluhaber.com

Yorumlar (0)
10
açık

Gelişmelerden Haberdar Olun

@