TÜMMER'in projesi'ne büyük ilgi!

AB Hibe Programı desteği ve TÜMMER'in yürütücülüğünde yapılan 'Farkındalık Artırımı ve Deneyim Paylaşımı Yoluyla Güvenli Mermer İşletmeciliği Projesi'nin tanıtım toplantısı gerçekleştirildi.

GÜNDEM 18.06.2022, 18:35 19.06.2022, 16:59
TÜMMER'in projesi'ne büyük ilgi!

ÖNEMLİ KURUMLARDAN DESTEK 

Tüm Mermer Doğaltaş ve Makinaları Üreticileri Birliği (TÜMMER) tarafından Avrupa Hibe Programı Desteği ile yoğun bir katılımla Muğla'da bir otelde gerçekleştirilen toplantıya; Muğla Valisi Orhan Tavlı, MAPEG Doğaltaş Daire Başkanı Mustafa Yıldız, Ege Maden İhracatçıları Birliği Başkanı İbrahim Alimoğlu, TÜMMER Başkanı Hanifi Şimşek ve Muğla Mermerciler Derneği Başkanı Mustafa Ercan da destek verdi. 

BÜROKRATLAR İLE BELEDİYE BAŞKANLARI DA KATILDI 

Pek çok önemli ismin ilgiyle takip ettiği toplantıda; Menteşe Kaymakamı Mehmet Eriş, Ula Kaymakamı Baha Başçelik, Kavaklıdere Belediye Başkanı Mehmet Demir ve Menteşe Belediye Başkanı Bahattin Gümüş de hazır bulundu. 

VALİ'DEN TÜMMER'E ANLAMLI TEBRİK 

Toplantının açılış konuşmasını yapan Muğla Valisi Orhan Tavlı, böyle bir çalışmaya imza attığı için TÜMMER'i tebrik ederken, benzeri çalışmaların yaygınlaşarak artması gerektiğini kaydetti. 

'SEKTÖRE KATKI SUNMAYI AMAÇLADIK' 

Öte yandan, TÜMMER Başkanı Hanifi Şimşek de yaptığı açıklamada, projenin üzerinde uzun süredir çalıştıklarını, amaçlarının Türkiye'nin sektörde görünen gelişimine katkı sunmak olduğunu kaydetti. Şimşek projeye destek veren tüm kişi ve kurumlara teşekkür etti. 

Açılış programının ardından, bürokratlar ve sivil toplum kuruluşlarının başkan ve temsilcileri ile sektör temsilcisi katılımcılara TÜMMER Projesi tanıtıldı. 

TÜMMER'İN 'FARKIDALIK ARTIRIMI VE DENEYİM PAYLAŞIMI YOLUYLA GÜVENLİ MERMER İŞLETMECİLİĞİ PROJESİ' HAKKINDA 

Projenin ilk etap eğitimlerine 18 Haziran 2022 tarihinde başlandı. İlerleyen dönemde, Muğla’da 200 çalışan, 40 işveren ve 30 işçi ailesi ve çocuğa iş sağlığı ve güvenliği konusunda bilinçlendirme ve farkındalık yaratılması amacıyla eğitim ve seminerler düzenlenecek. Projenin ikinci etabı ise Sivas'ta gerçekleştirilecek. Sivas’ta da 160 çalışan, 10 işveren ve 20 işçi ailesi ve çocuğa aynı kapsamda eğitim ve seminerler yapılacak. 

saglisolluhaber.com

Yorumlar (0)
10
açık

Gelişmelerden Haberdar Olun

@