Türk Üniversiteli Kadınlar'dan kadın hakları vurgusu

Türk Üniversiteli Kadınlar Derneği (TÜKD) Eskişehir Şube Başkanı Nuran Yenilmez, Dünya Kadın Hakları Günü nedeniyle bir mesaj yayınladı...

GÜNDEM 05.12.2022, 17:07
Türk Üniversiteli Kadınlar'dan kadın hakları vurgusu

Türk Üniversiteli Kadınlar Derneği (TÜKD) Eskişehir Şube Başkanı Nuran Yenilmez, mesajında şu ifadelere yer verdi:

"Batıdaki kadın siyaset arenasında varoluş mücadelesi verirken bizler, 1934 yılının 5 Aralık günü Ulu Önder Atatürk’ümüz sayesinde seçme ve seçilme hakkına kavuştuk. Türk kadınına seçme ve seçme hakkının tanınmasına dair yasanın çıkarılmasından 11 yıl önce Mart 1923 tarihinde Ata’mızın bu yasal düzenlemenin sinyallerini verdiği sözler günümüzde daha da anlam kazanmıştır.

"DAHA ESENLİKLE, DAHA DÜRÜST OLARAK YÜRÜTECEĞİMİZ YOL VARDIR. BU YOL, BÜYÜK TÜRK KADININI ÇALIŞMAMIZA ORTAK YAPMAK, HAYATIMIZI ONUNLA BİRLİKTE YÜRÜTMEK, TÜRK KADININI İLMİ, AHLAKİ, SOSYAL, EKONOMİK HAYATTA ERKEĞİN ORTAĞI, ARKADAŞI, YARDIMCISI VE DESTEKLEYİCİSİ YAPMAK YOLUDUR"

Günümüz siyasetinde baskın olan erkek egemenanlayış, 1934 yılında Meclis’te neredeyse yarı yarıya temsil edilmekte olan Türk kadınının siyasete katılımı önündeki en büyük engeli oluşturuyor. Bu gün Ata’mızın bizlere armağan ettiği seçme ve seçilme hakkının yıldönümünde siyaset alanında önümüze çıkartılan ve toplumsal yapının bütün katmanlarına yansıyan temsil sorununu aşmak için gösterdiğimiz çabaları sürdürmeye kararlıyız. Aynı zamanda Dünya Kadın Hakları Günü olarak kutlanan bugünde tüm dünya kadınlarına daha insanca yaşam diliyor, bu mücadelenin bir parçası olduğumuzu bir kez daha vurguluyoruz."

saglisolluhaber.com

Yorumlar (0)
10
açık

Gelişmelerden Haberdar Olun

@