banner298

banner194

TÜRKAK Danışma Kurulu toplandı!

Tüketiciyi Destekleme Derneği Genel Başkanı Süleyman Bakal, Ankara’da yapılan Türk Akreditasyon Kurumu (TÜRKAK) Danışma Kurulu toplantısına katıldı. 

GÜNDEM 29.11.2022, 16:42
TÜRKAK Danışma Kurulu toplandı!

4 numaralı Cumhurbaşkanlığı Kararnamesinin 634'üncü maddesi ve anılan madde hükmüne dayanılarak hazırlanan "Türk Akreditasyon Kurumu Danışma Kurulunun (TÜRKAK) Görevleri, Toplantı Usul ve Esasları Hakkında Yönetmelik" hükümleri doğrultusunda en fazla üyeye sahip iki tüketici örgütünden Tüketiciyi Destekleme Derneği'ni temsilen Genel Başkan Süleyman Bakal Ankara’da yapılan Türk Akreditasyon Kurumu Danışma Kurulu toplantısına katıldı. 

Çalıştay şeklinde gerçekleştirilen toplantıda gündeme gelen sorular şöyle oldu:

1. Kurumumuz tarafından oluşturulan politika, strateji ve hedeflere yönelik tavsiyeleriniz nelerdir? 

2. Kurumun tanıtımına, önceliklerine, sorunlarına ve çözüm önerilerine yönelik tavsiyeleriniz nelerdir? 

3. Kurumun ihtiyaç duyabileceği alanlarda bilimsel ve akademik çalışmalara destek verilmesine ilişkin tavsiyeleriniz nelerdir? 

4. Kurumun tarafsızlığının korunmasını yönelik tavsiyeleriniz nelerdir? 

5. Kurumun ülkemiz dış ticaretindeki rolü dikkate alındığında bunun geliştirilmesi için önerileriniz nelerdir?           

Süleyman Bakal toplantıda, insan haklarının ayrılmaz bir parçası tüketici haklarının korunması açısından Türk Akreditasyon Kurumu ile akredite olmayan ülkelerden ithalatın kısıtlanmasını/zorlaştırılmasını önerdi. Ayrıca sivil toplumu temsil eden Danışma Kurulu Üyeleri; Yönetim Kurulunda sivil topluma daha fazla yer verilmesi gerektiğini vurguladılar.

saglisolluhaber.com

Yorumlar (0)
10
açık

Gelişmelerden Haberdar Olun

@