Utku Çakırözer: Hasan Polatkan'ı feda etmek ihanettir!

Hasan Polatkan Havalimanı kapatılıyor mu? CHP Eskişehir Milletvekili Utku Çakırözer'den sert tepki: Zafer soygununun faturasını Eskişehir'e ödetemezsiniz!

GÜNDEM 23.03.2022, 12:08 23.03.2022, 12:17
Utku Çakırözer: Hasan Polatkan'ı feda etmek ihanettir!

Eskişehir Hasan Polatkan Havaalanı’na yurtdışından yapılan uçuşların, Yap-İşlet-Devret modeliyle yapılan ve yolcu tahminleri yüzde 99 tutmadığı için işletmecisine uçmayan yolcular için her yıl milyonlarca Euro ödenen Kütahya Zafer Havalimanı’na kaydırılması yönündeki girişimler Eskişehir’i ayağa kaldırırken, konu TBMM’de de gündem yarattı.

CHP Eskişehir Milletvekili Utku Çakırözer Meclis’te yaptığı konuşmada Ulaştırma Bakanlığı’nın havayolu şirketlerine Eskişehir’e uçmama baskısı yaptığını belirterek, “Zafer Havalimanı soygununun ayıbını Eskişehir’deki havalimanını kapatarak ya da işlemez hale getirerek örtemezsiniz! Eskişehir’e, Eskişehirlilere, bizim ayrılmaz parçamız Emirdağlılara ve Eskişehir’imizi gezip görmek isteyen milyonlarca yurttaşımıza böyle bir ihaneti aklınızın ucundan dahi geçirmeyin” dedi. Çakırözer, Eskişehir’e yaptıkları uçuşları Zafer Havaalanı’na kaydırmaları yönünde havayolu şirketlerine ve seyahat acentalarına Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü tarafından yapılan baskıları da Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu’na sordu.

HAVAYOLLARINA ‘ESKİŞEHİR’E UÇMAYIN’ BASKISI

Eskişehir’de 2007 yılından bu yana yurt içi ve yurt dışı yolcu trafiğine açık olan Hasan Polatkan Havalimanı, hükümetin tarifeli uçak seferi koymamasına rağmen özellikle yurtdışından gelen charter seferleri sayesinde büyük bir yolcu kapasitesine sahip oldu. 2021 yılında yaklaşık 100 bin yolcunun seyahat ettiği havalimanına uçuş yapan havayolu şirketlerine ve yöneticilerine son dönemde Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü tarafından ‘Uçuşlarını Eskişehir yerine Zafer Havalimanı’na kaydırmaları’ yönünde baskılar yapıldığı ortaya çıktı. DHMİ’nin baskıları ve havalimanının yolcu trafiğine kapatılacağı iddiaları, yerli turizmin merkezlerinden biri haline gelen Eskişehir’de büyük kaygı yarattı.

“AYIPLARINI ÖRTMEK İÇİN ESKİŞEHİR’İ KAPATIYORLAR”

Havayolu şirketlerine Ulaştırma Bakanlığı tarafından yapılan baskıları ve Eskişehir’deki havalimanının kapatılacağı iddialarını TBMM gündemine taşıyan CHP Eskişehir Milletvekili Utku Çakırözer, Meclis kürsüsünden şu açıklamayı yaptı:

“50 milyon Euroya yaptırılan ama yolcu uçmadığı için uçmayan yolcu başına işletmecisinin cebini dolduran Zafer Havalimanı ayıbından kurtulmak için AKP iktidarı kurnazlık peşine düşmüş. Yolcu trafiğine başladığı tarihten bu yana bir milyona yakın yolcunun uçtuğu Eskişehir Hasan Polatkan Havalimanı’mızı çalışmaz hale getirerek oraya yolcu devşirmeye çalışıyorlar.

DEVLETTEN GELEN BASKILARI TEK TEK SAYDI

Bir gün duyuyoruz ki, Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü havayolu şirketlerine yazı gönderip ‘Zafer Havalimanı'na uçun’ demiş. Ertesi gün şirket genel müdürleri çağrılmış, ‘Artık Eskişehir yerine Zafer'e uçun’ diye şirket genel müdürleri çağırılmış. Eskişehir'e uçuş başlatmak isteyen şirketlere ‘Orası kapanacak, siz Zafer'e uçun’ diye talimat verilmiş. Bakın, 2021 yılında Hasan Polatkan Havalimanı'ndan uçan yolcu sayısı 100 bin. Yani tarifeli tek bir sefer olmadan sadece vatandaşlarımızın ihtiyacı sonucu böyle bir başarı var ortada!”

“HASAN POLATKAN’I FEDA ETMEK İHANETTİR”

Yap-İşlet-Devlet modeli ile yapılan ve yolcu garantisi yüzde 99 oranında tutmadığı için devletin işletmecisine uçmayan yolcular başına her yıl milyonlarca Euro ödediği Zafer Havalimanı’nın faturasının Eskişehir’e çıkarılmaması çağrısında bulunan Çakırözer şöyle devam etti:

“Buradan saray iktidarını, onun cin fikirli Eskişehir düşmanı danışmanlarını uyarıyoruz. Yandaşların cebini dolduracağız diye yaptırdığınız Zafer Havalimanı utancından kurtulmak için Hasan Polatkan Havalimanı’mızı feda etmek gibi bir ihaneti aklınızın ucundan dahi geçirmeyin.”

“SOYGUNUN FATURASINI ESKİŞEHİR’E ÖDETEMEZSİNİZ”

 “Yaptığınız büyük soygunun faturasını Eskişehir'e, Eskişehirlilere, ayrılmaz parçamız Emirdağlılara ve Eskişehir'i gezip görmek isteyen yüzbinlerce yurttaşımıza ödetemezsiniz!”

Çakırözer, TBMM’de verdiği soru önergesinde de Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu’na, Hasan Polatkan Havalimanı’na yönelik yolcu seferlerinin durdurulup durdurulmayacağını  ve  Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü tarafından havayolu şirketlerinin Zafer Havalimanı’na uçmaları istenen yazıların gerekçesini sordu.

saglisolluhaber.com

Yorumlar (0)
10
açık

Gelişmelerden Haberdar Olun

@