Vali Ayyıldız: Cennet anaların ayakları altındadır!

Eskişehir Valisi Erol Ayyıldız, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla bir mesaj yayınladı...

GÜNDEM 07.03.2022, 16:57
Vali Ayyıldız: Cennet anaların ayakları altındadır!

Eskişehir Valisi Erol Ayyıldız yaptığı yazılı açıklamada, şu ifadeleri kullandı:

"1977 yılında Birleşmiş Milletler Genel Kurulu tarafından, kadınlara ekonomik ve sosyal alanda eşit hakların tanınmasının onaylanmasından bu yana, “8 Mart Dünya Kadınlar Günü” olarak kutlanmaktadır. Sevgileri, emekleri ve özverileriyle toplumumuzun temel yapı taşını oluşturan aileden başlayarak hayatımızın her alanında ve her anında var olan kadınlarımızın “8 Mart Dünya Kadınlar Günü”nü en içten dileklerimle kutluyorum.

Türkiye kadın hakları alanında öncü bir ülke olarak özgün bir deneyime sahiptir. Atatürk'ün öncülüğünde kurulan Türkiye Cumhuriyeti döneminde sağlanan ilerlemelerle kadın hakları konusunda örnek ülke olmuştur.

11. Kalkınma Planı’nın “daha fazla değer üreten, daha adil paylaşan, daha güçlü ve müreffeh Türkiye” vizyonu doğrultusunda, kadınların kalkınma sürecine daha etkin bir şekilde katılımının sağlanmasına yönelik devletimiz önemli adımlar atmaya devam etmektedir. Kadın hakları konusunda en ileri standartları yakalamak bizim için yüksek insani değerlerimizi hayata geçirmekle eş değerdedir.

Kadınlarımıza verdiğimiz her desteğin ailelerimizi ve dolayısıyla toplumumuzu daha güçlü kılacağına inanıyoruz. Devletimiz tarafından geliştirilen tüm sosyal politikaların ve hizmetlerin nihai hedefi; mutlu, çalışkan ve üretken bireylerin, uyumlu aileler içinde daha müreffeh bir toplum hedefine doğru birlik ve beraberlik içinde yürümesidir. 

Bu düşüncelerle, “Cennet anaların ayakları altındadır” Hadis-i şerifine istinaden kadınlarımıza hak ettiği değerin verilmesini diliyor; belki en önemlisi hayatımız olan kadınlarımızın “Dünya Kadınlar Günü”nü kutluyor; Eskişehirli hemşehrilerime sevgi ve saygılarımı sunuyorum."

saglisolluhaber.com

Yorumlar (0)
10
açık

Gelişmelerden Haberdar Olun

@