Vali Ayyıldız'dan 8 Mart mesajı

Eskişehir Valisi Erol Ayyıldız, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla bir mesaj yayınladı...

GÜNDEM 07.03.2023, 15:24
Vali Ayyıldız'dan 8 Mart mesajı

Vali Erol Ayyıldız yaptığı açıklamada, şu ifadelere yer verdi:

"Asrın felaketi olan depremden etkilenen kadınlar başta olmak üzere sevgileri, emekleri ve özverileriyle toplumumuzun temel yapı taşını oluşturan aileden başlayarak hayatımızın her alanında ve her anında var olan kadınlarımızın “8 Mart Dünya Kadınlar Günü’’nü tebrik ediyorum.

Kadınların hayatın her katmanında var olduğu bir medeniyet mirasına sahibiz. Kültürümüzde kadın, çocuğu yetiştirirken de tarlada çalışırken de üretendir. Yemenideki oyada, kilimdeki desende, yediğimiz yemekte kadınların emeği vardır. Böylesi bir tarihsel arka plandan hareketle kadınlarımızın bu topraklardaki gücünü hatırlamalı, 'Güçlü kadın, güçlü aile, güçlü toplum' prensibini rehber edinerek geleceği hep beraber inşa etmeliyiz.

Bacıyan-ı Rum’u, Hayme Ana’yı, Nene Hatun’u bilmeden ne Anadolu’nun vatan haline gelmesini ne bir Cihan Devleti olan Osmanlı’nın kuruluşunu ne de Millî Mücadele’yi tam olarak anlayamayız. 15 Temmuz gecesi hainlere karşı büyük bir cesaretle karşı koyan kadınlarımızı da şükranla yâd ediyoruz.

Tarih boyunca kurduğumuz devletlerin harcını fedakârlık, emek, gayret ve mücadele ile yoğuran kadınlarımız asrın felaketini yaşadığımız bu zor zamanlarda da bu toprakları bizlere vatan yapan ruhu yaşatmaya devam etmektedirler.

Bu duygu ve düşüncelerle öncelikle yaşadığımız deprem felaketinde yakınlarını kaybeden kardeşlerimize ve ailelerine sabırlar diliyorum.  Annemiz, kız kardeşimiz, eşlerimiz, kızlarımız olan kadınların “Dünya Kadınlar Günü”nü kutluyor; Eskişehirli hemşehrilerime sevgi ve saygılarımı sunuyorum."

saglisolluhaber.com

Yorumlar (0)
10
açık

Gelişmelerden Haberdar Olun

@