Vali Ayyıldız'dan engellileri ilgilendiren açıklama!

Eskişehir Valisi Erol Ayyıldız, 3 Aralık Uluslararası Engelliler Günü dolayısıyla bir mesaj yayınladı...

GÜNDEM 02.12.2022, 17:01
Vali Ayyıldız'dan engellileri ilgilendiren açıklama!

Eskişehir Valisi Erol Ayyıldız mesajında, şu ifadelere yer verdi: 

Engelli bireylerin sorunlarına yönelik farkındalık oluşturulması, toplum hayatına adaptasyonları ve daha iyi yaşam koşullarına sahip olabilmeleri amacıyla Birleşmiş Milletlerce alınan kararla ilan edilen ‘3 Aralık Uluslararası Engelliler Günü’nü en içten duygularımla kutluyorum. Engelli kardeşlerimizin meselelerini, sıkıntılarını hatırlamak, başarılarının farkına varmak sadece bir günün sınırlarına hapsedilmeyecek kadar önemlidir. Bununla birlikte Dünya Engelliler Günü 1992’den bu yana engelli vatandaşlarımızın topluma kazandırılması, haklarının tam ve eşit şekilde sağlanması noktasında ciddi bir farkındalık oluşturuyor. Bugün vesilesiyle bir değerlendirme yapılarak gelinen nokta ile hedeflerimiz arasındaki mesafeyi net olarak görülebiliyoruz. 
Fiziki engellerin değil, kalplerdeki engellerin sorun olduğu bilincinin tüm topluma yayılmasını; zihinlerdeki engellerin kaldırılmasının ve engelli vatandaşlarımızın bizim bir parçamız olduğu gerçeğinin idrak edilmesini sağlamak, öteden beri bizim öncelikli konularımız arasında olmuştur. Ecdadımız engellileri toplumun bir parçası olarak görmüş ve bunu onlara hissettirerek yaşam standartlarının iyileştirilmesi için pek çok şey yapmışlardır. Bunları arşiv belgelerinde görebiliyoruz. 

Her normal insanın da bir engelli adayı olduğu hiç unutulmaması gereken bir gerçektir. Maalesef bugün dünyanın birçok ülkesinde engellilerin dışlandığını, yok sayıldığını, ihmal edildiğini ve ikinci sınıf insan muamelesi gördüklerini üzülerek müşadehe ediyoruz. Ülkemiz ise bugün engellilerin hayat şartlarının iyileştirilmesi, sosyal ve ekonomik olarak desteklenmesi, geleceğe güvenle bakmaları konusunda dünyada örnek gösterilecek bir konuma ulaşmıştır. Engellilerimizin toplumsal hayatın her alanında olmalarını sağlamak için çok yönlü çalışmalar yürütüyor, alınan tedbirler ve yapılan organizasyonları da tüm imkanlarımızla destekliyoruz. Engelli vatandaşlarımız için yapılan çalışmalara lütuf olarak değil eksikliği hissedilen hakların sahiplerine teslim edilmesi gözüyle bakıyoruz. İlimizde de engelli vatandaşlarımızın toplumsal hayatın her alanında olmasını sağlamak için çok yönlü çalışmalar yapılmaktadır. Toplumda eşit vatandaşlar olarak var olabilecekleri bir ortamı hep beraber oluşturacağız. Onlara engel olmayan bir hayat yaşamaları için hak ve hizmet temelli çalışmalarımız her zaman devam edecektir. 

Biz sadece insanları değil toprağı, gökyüzünü, ağaçları, denizleri, hasılı dünyadaki tüm varlıkları Allah’ın bir lütfu olarak gören bir medeniyetin mensuplarıyız. Biz ceddimizden diğer özelliklerine, engeline bakmadan yaratılanı Yaradan’dan ötürü sevmeyi, ona saygı duymayı, hürmet göstermeyi öğrendik. Önce insan diyen, insanı eşrefi mahlûkat olarak, yani yaratılmışların en şereflisi olarak gören bir kültüre sahibiz. Peygamber Efendimiz (s.a.v.) de ‘’İnsanların en hayırlısı, insanlara faydalı olanıdır.’’ buyurmuşlardır. Engelli kardeşlerimiz dahil tüm insanımızın sorunlarıyla hemhal olmak, yakından ilgilenmek en tabii sorumluluklarımız arasındadır. Bu anlamlı günde düzenlenen etkinliklerin engelli kardeşlerimizin sorunları hususunda toplumuzun her kesiminde hassasiyetin artmasına vesile olmasını temenni ediyorum. Tüm engelli vatandaşlarımızın farkındalığı ile birlikte tüm Eskişehirli hemşehrilerimi  saygı ve muhabbetle selamlıyor, sağlık ve sıhhat dolu bir yaşam diliyorum.

saglisolluhaber.com

Yorumlar (0)
10
açık

Gelişmelerden Haberdar Olun

@