Yerli turistin tercihi Sivrihisar

Hafta sonu tatili ile 1 Mayıs 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü nedeniyle birleşti, yerli turistler Sivrihisar’a akın etti...

GÜNDEM 01.05.2023, 13:11
Yerli turistin tercihi Sivrihisar

Sivrihisar Belediyesi bünyesindeki müzeler dahil tüm kültür ve turizm mekânları açık olunca Sivrihisar’ın her noktasını gezebilme imkânı bulan turistler, ilçeyi ziyaret etmekten oldukça memnun kaldı.

Tarih ve kültür kenti Sivrihisar’da 1 Mayıs İşçi ve Emekçi Bayramı’nda da müzeler hizmet vermeye devam ediyor. Zaimağa Konağı Kurtuluş Müzesi, Sivrihisar Uygulamalı Kilim Müzesi, Sivrihisar Nasreddin Hoca Kültür Evi, Sivrihisar Metin Yurdanur Açık Hava Heykel Müzesi, Sivrihisar Saat Kulesi ve Seyir Terası, Unesco Dünya Mirası Listesindeki Sivrihisar Ulu Camii, Arastalar Çarşısı, Surp Yerotutyun Ermeni Kilisesi gibi noktaları ziyaret eden turistlerden bazıları Gönül Dağı dizisinin çekimlerinin yapıldığı, buram buram tarih kokan kenti ilk defa ziyaret ettiklerini dile getirerek ilçeye hayran kaldıklarını belirttiler.

Gastronomi kenti Sivrihisar lezzetleriyle de kendini turistlere hayran bıraktı. Coğrafi işaretli lezzetlerin tadına bakan turistler gezi sonrasında kangal kangal Sivrihisar Dövme Sucuğu satın aldı. Şimdiye kadar böyle bir sucuk yemediklerini ifade eden turistler, bundan sonraki süreçlerde sucuk alım noktasının Sivrihisar olacağını ifade ettiler. 

saglisolluhaber.com

Yorumlar (0)
10
açık

Gelişmelerden Haberdar Olun

@