banner298

banner194

Yılmaz Büyükerşen: Cumhuriyet bağımsızlıktır!

Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Prof. Dr. Yılmaz Büyükerşen, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı nedeniyle bir mesaj yayınladı...

GÜNDEM 28.10.2022, 15:11
Yılmaz Büyükerşen: Cumhuriyet bağımsızlıktır!

Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Prof. Dr. Yılmaz Büyükerşen mesajında, şu ifadelere yer verdi:

"Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün kurduğu Cumhuriyet’in 99’uncu yıl dönümünü kutluyoruz. Milletimize kutlu olsun! 

Atatürk’ün, ‘en büyük eserimdir’ diyerek büyük bir onur ve gurur duyduğu Cumhuriyet, insan haysiyetine en çok yakışan rejimdir. Cumhuriyet bağımsızlığın, millet egemenliğinin tescilidir.

Bu egemenlik bize demokrasinin yolunu sonsuza kadar açan en değerli unsurlardandır.

Ancak önemli olan o yolu, Atatürk’ün ilke ve inkılapları ışığında yürümek, ülkenin bağımsızlığını korumak,  refahını vatandaşlarımıza en adil şekilde dağıtabilmektir. Bir rejim kâğıt üzerinde ne kadar kusursuz olursa olsun, hayatlarımıza sunduğu imkânlar ölçüsünde değerlidir.

Atatürk bunu çok iyi biliyordu ve bunu gerçekleştirmek için Cumhuriyet’in hemen ardından ülkenin dört bir yanına fabrikalar kurdu, yollar yaptı, okullar yaptı. Ülkeyi demir ağlarla ördü. Büyük bir kalkınma hamlesi yaparak, her şeyiyle ülkeyi gençlere emanet etti. Atatürk’ü çağının en büyük lideri yapan; tam da bu özellikleriydi.

Her Türk vatandaşının asli görevi kendisine devredilen bu kutsal emaneti, ne pahasına olursa olsun, korumak, kollamak ve yüceltmektir. O’nun da söylediği gibi, gençliğin muhtaç olduğu kudret damarlarındaki asil kanda mevcuttur.

Gençlerimiz ve gelecek kuşaklar iyi bilmelidir ki; bu topraklar üzerinde kurduğumuz Cumhuriyet, Atatürk 'ün önderliğinde çok büyük fedakârlıklarla kazanılan bir ölüm kalım savaşından sonra gerçekleşmiştir. Bu eşsiz kahramanlığın arkasında binlerce şehidin, binlerce gazinin harcı vardır. Sizlere emanet edilen bu büyük eserin her yönü ile geliştirilmesi,  her türlü tehlikeden titizlikle korunması, Cumhuriyet evlatlarının Atatürk ve arkadaşlarına borcu, aynı zamanda kaçınılmaz bir görevidir. 

Sevgili Eskişehirliler; 

Eskişehir her yönüyle bir Cumhuriyet şehridir. Öyle olmaya da devam edecektir. Atatürk’ün, “Eskişehir'i ve Eskişehirlileri çok iyi tanırım. Milli Mücadele yıllarında büyük vatanseverlik ve üstün bir cesaretle mücadelemizin daima yanında olmuş, bu mücadeleye çok geniş yardımlarda bulunmuşlardır.” sözüne Eskişehirliler, Atatürk’e ve onun kurduğu Cumhuriyet’e bağlılığını katlanarak büyüyen bir sevgi ile göstermeye devam etmektedir.

Bu vesileyle başta Büyük Önder Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere, bu ülke için canını vermiş tüm şehitlerimizi saygı, sevgi ve minnetle anıyor; tüm Eskişehir’in ve güzel ülkemizin Cumhuriyet Bayramını en içten dileklerimle kutluyorum."

saglisolluhaber.com

Yorumlar (0)
10
açık

Gelişmelerden Haberdar Olun

@