banner298

banner194

Yılmaz Büyükerşen: Demokrasinin olmazsa olmazı fikir özgürlüğüdür

Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Prof. Dr. Yılmaz Büyükerşen, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü dolayısıyla bir mesaj yayımladı...

GÜNDEM 09.01.2023, 14:18 09.01.2023, 14:22
Yılmaz Büyükerşen: Demokrasinin olmazsa olmazı fikir özgürlüğüdür

Başkan Yılmaz Büyükerşen, 212 sayılı Kanunun yürürlüğe girdiği 10 Ocak 1961 yılından bu yana Çalışan Gazeteciler Günü’nün kutlandığını hatırlatarak şu görüşlere yer verdi:

“1960 yılı başında benim de Türkiye Gazeteciler Sendikası Yönetim Kurulu Üyesi olarak hazırlığına katıldığım 212 sayılı Kanun, halen her ne kadar yürürlükte olsa da basın çalışanlarımız için tam manasıyla bir kazanıma dönüşmüş değil. Oysa bu düzenleme gazetecilerin ekonomik ve sosyal haklarını koruyup, onlara fikri özgürlük ortamı oluşturmayı hedeflemiştir. Her türlü imkânsızlığa rağmen gazeteciler aradan geçen 62 yılda gerçekleri halka duyurmaktan, yaşadıkları baskıya ve zulme rağmen doğruları araştırıp yazmaktan yorulmamış ve canları pahasına etik değerlerinden vazgeçmemişlerdir.

Diğer yandan gazetecilik son yıllarda sürekli artan baskılar sebebiyle ülkemizde yapılması en zor mesleklerden biri haline gelmiştir. Ne yazık ki bu 10 Ocak’ı da bir taraftan fikirleri uğruna cezaevlerinde bulunan gazetecilerin olduğu, siyasi düşünceleri, yazıları ve haberlerinden dolayı saldırıya uğrayan muhabirlerin, köşe yazarlarının işlerinden çıkarıldığı bir ortamda karşılıyoruz. Yasama, yürütme ve yargıdan sonra dördüncü güç olan basının çalışmalarının siyasi iktidar tarafından engellenmesi bir diğer deyişle tek ses haline getirilmek istenmesi demokrasinin önündeki en büyük engellerdendir.

Ülkemizde basın yayın organlarının özgürlükleri bir an önce sağlanmalı ve çalışan gazetecilerin iş koşulları iyileştirilmelidir. Diliyorum ki, yalnızca doğruları yazarak, mesleğini onuru ile yerine getiren, kamuoyunun bilgi almasına olanak sağlayan gazetecilerimizin üzerinden bu ağır sis perdesi kalkar. Basının görevini yapabilmesinin temel şartı, basın özgürlüğünün sağlanmasından geçer. Şunu unutmayalım ki, demokrasimiz geliştikçe, basın özgürlüğü konusundaki sıkıntılar da ortadan kalkacaktır. Fikirler konuştukça doğrular artacaktır. Demokrasinin olmazsa olmazı fikir özgürlüğüdür. 

Son olarak ifade etmek istiyorum ki; Eskişehir için yerine getirdiğim nice görevin yanı sıra gazetecilik mesleğim, benim için her zaman büyük bir gurur ve onur kaynağı olmuştur. İçinde bulunduğumuz tüm olumsuz şartlara rağmen, büyük özverilerle görevini yapan başta şehrimizin basın emekçileri olmak üzere, bu mesleği ahlak ve etik kuralları çerçevesinde onuruyla yapan tüm gazetecilerin 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü’nü kutluyor, zorlu görevlerinde yürekten başarılar diliyorum.”

saglisolluhaber.com

Yorumlar (0)
10
açık

Gelişmelerden Haberdar Olun

@