11.03.2024, 13:31

Halk şebeke suyunu içiyor mu?

Dilara Adak yazdı...

AK Parti Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Nebi Hatipoğlu Eskişehir’de içilebilir su problemini gündeme taşımış, bununla beraber kamuoyunda büyük tartışmalar yaşanmıştı. Hatipoğlu, Eskişehir’in şebeke suyunun içilemediğini öne sürmüş ve seçildiği taktirde ileri teknoloji arıtma tesisi kurarak şebeke suyunu içilebilir hale getireceğini ifade etmişti. Peki, Eskişehir’in şebeke suyu konusunda vatandaşlar ne düşünüyorlar. Şebeke suyunu içebiliyorlar mı yoksa arıtma veyahut Kalabak mı kullanıyorlar? Öğrenmek üzere vatandaşlara mikrofon uzattık.

Ergün Erer: Direkt içmiyorum, nasıl içeyim. Arıtma kullanıyoruz biz. Öylelikle yemeklerde kullanabiliyoruz.

Ayşegül Kozan: Yemeklerde kullanmıyorum, içmiyorum da. Sadece temizlik yaparken kullanmayı tercih ediyorum.

Emel Özçimenli: Çeşme suyu içmiyorum tabii ki. Ev işlerinde kullanıyorum. Yemeğe falan kullanmıyorum yani. İçmek için Kalabak suyu kullanıyoruz.

‘HİÇ KULLANMADIM’

Rıdvan Durakdemir: İçme suyu olarak hiç kullanmadım. Eskiden de şimdi de hiç kullanmadım. Bulaşık yıkanır, meyve sebze yıkanır çeşme suyuyla. Yemeklerde ve içmek için sadece Kalabak su kullanırız. Senelerdir Eskişehir’de bu böyle. Burada içme suyu ayrı çeşme suyu ayrıdır.

Hamidiye G.: Bir şeyleri durulamak için kullanıyorum. İçmek için kullanmıyoruz. Kalabak su içiyoruz, Kalabak ile mutluyuz.

Elif M.: İçmek için kesinlikle kullanmıyorum. Arıtma cihazımız var. Buranın düzeni böyle. Suyu içilmez.

Ömer B.: İçmek için kullanmıyoruz. Bulaşık yıkamak için falan kullanıyoruz. Yemeğime de kullanıyorum. Bence bu durumun bir sakıncası yok.

‘MEMNUN DEĞİLİZ’

Ayşen Aka: İçme suyu olarak kullanmıyorum. Elimizi yüzümüzü yıkamak için kullanıyoruz. İçme suyu olarak zaten kullanılmaz çünkü kireçli su. Ben doğma büyüme Eskişehirliyim ve Kalabak’tan başka su kullanmam. Bir Eskişehirli olarak memnun değilim aslında. İçme suyu olarak kullanabilsek çeşme suyunu daha iyi olur bence. Annemin evinde arıtma cihazı var, öylelikle kullanıyorlar çeşme suyunu.

Nuriye Çetin: İçmek için Kalabak kullanıyorum. Ben böyle olmasından memnunum. Yemeklere şebeke suyu kullanıyorum. Şimdiye kadar bir şey olmadı. Kaynıyor zaten. 40 yıldır buradayım, memnunum.

‘ARITMA KULLANIYORUZ’

Ümmühan Özmen: Ben Sakintepe Mahallesi’nde oturuyorum. Arıtma kullanıyoruz içebilmek için. Arıttıktan sonra makarna çorba gibi yemeklere kullanıyoruz şebeke suyunu. İçmek için de Kalabak alıyoruz. Memnun olmak zorundayız, hayat şartları.

Ali Gün: Şebeke suyunu kullanmıyorum. Kalabak suy içiyorum.

Nilüfer Arslan: İçmek için kullanmıyorum. Arıtma cihazımız var ama arıtma cihazının da 6 ayda bir filtresinin değişmesi gerekiyor, o da başka bir masraf.

saglisolluhaber.com

Yorumlar (0)
10
açık

Gelişmelerden Haberdar Olun

@