Avrupa Filmleri Haftası ilgi topladı

ETO çatısı altındaki Eskişehir AB Bilgi Merkezi tarafından düzenlenen Avrupa Filmleri Haftası kapsamında gösterime sunulan 16 filme 840 sinemasever konuk oldu.

KÜLTÜR SANAT 24.06.2023, 11:50
Avrupa Filmleri Haftası ilgi topladı

Eskişehir Ticaret Odası çatısı altında faaliyetlerini sürdüren Eskişehir AB Bilgi Merkezi’nin ev sahipliğinde, Avrupa Birliği Türkiye Delegasyonu ve AB üyesi ülkelerin Türkiye büyükelçiliklerinin desteği ile “Avrupa Filmleri Haftası” Eskişehir’de gerçekleştirildi. Birbirinden farklı kültürlerin ve temaların anlatıldığı 16 Avrupa filmi, Kanatlı AVM Cinema Pink’te, 16-22 Haziran tarihleri arasında ücretsiz olarak sinemaseverlerle buluştu. Bulgaristan, Fransa, İspanya, Estonya, Polonya, Belçika, İrlanda, Belçika, İsveç, Hollanda, Avusturya, Malta, İtalya Finlandiya, Litvanya ve Almanya yapımı filmler 840 seyirci tarafından ilgiyle izlendi.

Hollanda ve Finlandiyalı diplomatlar seyirciyle birlikte film izledi

Avrupa Filmleri Haftası Eskişehir programında yer alan “Vahşi Amsterdam” isimli filmin gösterimine Hollanda İstanbul Başkonsolosluğu Kültür Ataşesi David Naves, Kültür Müşaviri Recep Tuna, Kültür Birimi çalışanı Talitha Smit, Ankara Hollanda Büyükelçiliği 2. Katibi Soleıman Ghafouri, Kültür Müşaviri Eray Ergeç de izleyici olarak katıldı. “Aurora” isimli film gösterimi için ise Finlandiya Ankara Büyükelçiliği İkinci Katibi Janne Leskinen ve Medya Enformasyon Görevlisi Ebru Çelikten izleyiciler arasında yerini aldı.
Eskişehir ve Trabzon’dan yolculuğa başlayan Avrupa Filmleri Haftası etkinliği 11-16 Eylül tarihleri arasında İzmir'de, 22-28 Eylül tarihleri arasında ise Antalya, Bursa, Denizli, Diyarbakır, Edirne, Mersin ve Samsun'da eş zamanlı olarak gerçekleştirilecek gösterimlerle sona erecek.

saglisolluhaber.com

Yorumlar (0)
10
açık

Gelişmelerden Haberdar Olun

@