banner298

banner194

Başkan Büyükerşen’den dünyaca ünlü şefe özel teşekkür

Dünyaca ünlü Orkestra Şefi Prof. Gürer Aykal, Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Prof. Dr. Yılmaz Büyükerşen’i makamında ziyaret etti...

KÜLTÜR SANAT 23.03.2023, 17:44
Başkan Büyükerşen’den dünyaca ünlü şefe özel teşekkür

24 Mart Cuma akşamı Eskişehir’de sahne alacağı konserin kaşe bedelini depremzedelere ayni yardım olarak bağışlayan dünyaca ünlü Orkestra Şefi Prof. Gürer Aykal, Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Prof. Dr. Yılmaz Büyükerşen’i makamında ziyaret etti. Büyükerşen ziyarette Aykal’a bu büyük jesti için teşekkürlerini iletti. 

Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası Daimi Şefliği, ABD’de toplam 16 yıl şeflik ve genel müzik yönetmenliği başta olmak üzere eğitimci yönüyle yurtiçi ve yurtdışında uzun yıllar orkestra şefliği yapan, Devlet Sanatçısı unvanlı dünyaca ünlü Orkestra Şefi Prof. Gürer Aykal, Başkan Büyükerşen’i makamında ziyaret etti. 

Kendisi de Eskişehir doğumlu olan ünlü şefin ziyaretinde Eskişehir Büyükşehir Belediyesi Senfoni Orkestrası yönetim kurulu üyesi Yener Büyükerşen, Senfoni Orkestrası Genel Sanat Yönetmeni A. Gülriz Germen, Senfoni Orkestrası sanatçıları Serkan Altınok, Nezih Dikicigiller ve Şansu Altınok da yer aldı. 

Eskişehir’in bir sanat şehrine dönüştüğünü ifade eden ünlü şef Aykal, Başkan Büyükerşen’in gerek Eskişehir’in kültür sanat hayatı gerekse Büyükşehir Belediyesi Senfoni Orkestrası’nın bugünlere gelmesinde çok büyük emeği olduğunu belirterek, sanata verdiği büyük destek nedeniyle teşekkür etti. Başkan Büyükerşen de Aykal’ı Eskişehir’de ağırlamaktan onur duyduğunu belirtti. Büyükerşen, 24 Mart Cuma akşamı Eskişehir’de Büyükşehir Belediyesi Senfoni Orkestrası ile birlikte sahne alacak Aykal’ın konserin kaşe bedelini depremzedelere ayni yardım olarak bağışladığını ifade ederek, bu büyük jest için ünlü şefe teşekkürlerini iletti. Klasik müzik başta olmak üzere karşılıklı görüş alışverişinin yapıldığı keyifli sohbet çektirilen fotoğraf ile sona erdi. 

BÜYÜK KONSER 24 MART CUMA ESKİŞEHİR’DE 

Eskişehir Büyükşehir Belediyesi Senfoni Orkestrası dünyaca ünlü orkestra şefi Gürer Aykal’ı sahnede ağırlayacak. Senfoni Orkestrası’nda dönüşümlü olarak baş kemancılık yapan dört keman sanatçımız Mine Kurt, Canan Dalgaç, Onur Akalın ve Nazlı Avcı A.Vivaldi’nin Dört Keman için Konçertosu’nu solist olarak seslendirecek. Viyolonsel sanatçısı Berkay Azıtepe’nin de solist olarak yer alacağı konser 24 Mart Cuma akşamı 20.30'da Atatürk Kültür Sanat ve Kongre Merkezi’nde (Adalet Sarayı karşısı) gerçekleştirilecek

saglisolluhaber.com

Yorumlar (0)
10
açık

Gelişmelerden Haberdar Olun

@