banner298

banner194

Başkan Yılmaz Büyükerşen 13 yeni heykel daha yaptı!

Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen, yeni balmumu heykellere imza attı. Heykeller arasında Kazım Kurt ile Ahmet Ataç da var. İşte detay...

KÜLTÜR SANAT 19.11.2021, 15:43
Başkan Yılmaz Büyükerşen 13 yeni heykel daha yaptı!

Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen’in şehrimize kazandırdığı ve Eskişehir’in en çok ziyaret edilen müzelerinden bir olan Balmumu Heykeller Müzesi, koleksiyonuna 13 yeni heykel daha ekledi.

2013 yılında hizmete açılan ve Türkiye’nin ilk balmumu heykeller müzesi olan “Prof. Dr. Yılmaz Büyükerşen Balmumu Heykeller Müzesi”, 200’ü aşan ünlü ve tarihi kişinin yanına 13 yeni heykel daha ekledi.Müzeye eklenen yeni heykellerin arasında Türk Sanat Müziğinin sanatçısı Müzeyyen Senar, usta sinema ve tiyatro oyuncusu İlyas Salman, şarkıcı ve söz yazarı Candan Erçetin, gazeteciler Özlem Gürses, Ertuğrul Özkök’ün yanı sıra bilim insanı-giyilebilir kalp pilinin mucidi Canan Dağdeviren, orkestra şefi Musa Göçmen, operatör-ürolog-akademisyen Prof. Dr. Ali Rıza Kural, iş insanı Hüsnü Özyeğin, cam sanatçısı Ekrem Özen, Mudo’nun kurucusu Mustafa Taviloğlu’nun heykelleri yer aldı. Odunpazarı Belediye Başkanı Av. Kazım Kurt ve Tepebaşı Belediye Başkanı Dt. Ahmet Ataç’ın balmumu heykelleri de müzede sergileniyor.

Pandemi sebebiyle 2021 yılında Ocak-Haziran aylarında ziyarete kapalı olduklarını belirten Balmumu Heykeller Müzesi yetkilileri, “Normalleşme kuralları ile birlikte Haziran ayında kapılarımızı ziyarete açabildik. Haziran ayından bu yana 100 binin üzerinde misafirimizi müzemizde ağırladık. Vatandaşlarımız yoğun ilgi gösterdikleri heykellerle birlikte fotoğraf çektirmek için sıraya giriyor. Tüm ziyaretçilerimize müzemize gösterdikleri ilgi için teşekkür ediyoruz” dediler.

saglisolluhaber.com

Yorumlar (0)
10
açık

Gelişmelerden Haberdar Olun

@