banner298

banner194

Bu konser başka konser!

Eskişehir Büyükşehir Belediyesi Senfoni Orkestrası, bu haftaki programında solist Nemeth Kuartet’i ağırladı.

KÜLTÜR SANAT 04.05.2022, 13:23 04.05.2022, 13:28
Bu konser başka konser!

Eskişehir Büyükşehir Belediyesi’nin her hafta sanatseverleri klasik müzikle buluşturduğu Senfoni Orkestrası Konserleri devam ediyor. Büyükşehir Belediyesi Sanat ve Kültür Sarayı’nda (Opera) düzenlenen konsere sanatseverlerin ilgisi büyük oldu.

Daha önce Eskişehir Büyükşehir Belediyesi Senfoni Orkestrası sanatçısı olan ve geleceğin kadın orkestra şeflerinden biri olarak gösterilen Nevin Abakan’ın şefliğini yaptığı konserde, Senfoni Orkestrası solist Nemeth Kuartet’i ağırladı.

Kuartet şu isimlerden oluştu; Gülen Ege Serter (keman), Şeniz Serter (keman), Mutlu Varlık Kocaili (viyolonsel) ve Pınar Basalak (viyolo).

Ünlü bestecilerin klasik eserlerini Eskişehirliler için seslendiren orkestra, konser sonunda dinleyiciler tarafından ayakta alkışlandı.

-Nemeth Kuartet-

Gülen Ege Serter (keman), Şeniz Serter (keman), Mutlu Varlık Kocaili (viyolonsel) ve Pınar Basalak’ın (viyolo) hayat verdiği Nemeth Kuartet, her biri birbirinden değerli dört akademisyen kadının müzikal hayallerini taşıyor. İsmini 1995 yılında gerçekleşen trafik kazasında hayatlarını kaybeden Macar sanatçılar Istvan Nemeth (keman) ve Katalin Nemeth’ten (çello) alan Nemeth Kuartet, 2013 yılından beri yurt içinde ve yurt dışında verdiği konserlerle klasik müzik severlerle buluşuyor.

saglisolluhaber.com

Yorumlar (0)
10
açık

Gelişmelerden Haberdar Olun

@