banner298

banner194

ELDEM Sanat Alanı, AB projesi ile kapılarını tekrar açtı!

Eldem Sanat Alanı Dalyancı Konağı’nda, uzun bir aradan sonra bir Avrupa Birliği projesi olan Culture CIVIC: Kültür Destek Programı tarafından desteklenen “Su-suz Yaz” projesiyle kapılarını yeniden açtı.

KÜLTÜR SANAT 14.03.2022, 17:40
ELDEM Sanat Alanı, AB projesi ile kapılarını tekrar açtı!

Uzun uğraşlarla hazırlanan proje sergisinin açılışına Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen, Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt, TGF Genel Başkanı Yılmaz Karaca, Eldem ailesi ile çok sayıda sanatsever katıldı.

Küratörlüğünü Melike Bayık’ın üstlendiği “Su-suz Yaz” projesi su krizine dair sürdürülebilirliği ortaya koyan, araştırma temelli bir proje olarak; birbiriyle ilişkili toplumsal ve politik konuları geniş ölçekte değerlendirmeye alıyor.

PEK ÇOK KONU ELE ALINIYOR

“Su-suz Yaz” projesi, merkezinin Eskişehir olması nedeniyle merkez-periferi ilişkisini de ön plana alarak İç Anadolu’nun çay, dere, sulak alanlar gibi önemli su kaynaklarına dair bilinçlendirme ve koruma konusunda farkındalık sağlamayı hedefliyor. Projede yer alan sanatçılar ve bir araştırma inisiyatifi, su ekolojisini, kuraklık tehdidini, su sorununun neden olabileceği çevresel felaketleri, eserlerinde ve söyleşilerinde tartışıyor. Fotoğraf, video, yerleştirme, suluboya, cam tüp, resim ve performans dokümantasyonu gibi disiplinlerden eserleri ile sanatçılar Alper Aydın, Alpin Arda Bağcık, Özgür Demirci, Elmas Deniz, Bekir Dindar, Berna Dolmacı, Erdal Duman, Murat Germen, İz Öztat, Ilgın Seymen, Hale Tenger, Gülhatun Yıldırım ve birbuçuk inisiyatifi, doğal ve toplumsal yaşamın kaynağı olan su ekolojisini, su krizinin tetikleyebileceği göç ve savaş gibi küresel krizleri, toplumların ve azınlıkların tecrübe etmek zorunda kalacağı göç, ayrımcılık, barınma ve insan hakları sorunlarını irdeliyor. Paralelinde ise bölgesel farkındalığın yükseltilmesi için yerel yönetimlerle işbirliği içinde bireylere ve topluma demokratik, şeffaf bir şekilde görüş aktarımının, ifade ve düşünce özgürlüğünün sağlanmasına odaklanıyor.

ETKİNLİKLER DEVAM EDECEK

Eldem Sanat Alanı’nın, Eskişehir’deki en önemli sanat ve kültür alanlarından biri olarak bireysel ve toplumsal projelerdeki yıllardır devam eden farkındalık yaratma gayesiyle kurguladığı tüm çalışmalar gibi “Su-suz Yaz” projesinin de bir farkındalık çalışması olarak sosyo-politik ve kültürel ölçekte değişimi ve çözüm ortaklığını ne boyutta desteklediğini gösteriyor. “Su-suz Yaz” projesi kapsamındaki sergi 13 Mart - 31 Temmuz 2022 tarihleri arasında izlenebilecek. Çevrimiçi ve yüz yüze gerçekleştirilecek seminer ve atölye takvimi Eldem Sanat Alanı’nın yayınlanacağı takvimler üzerinden takip edilebilecek.

saglisolluhaber.com

Yorumlar (0)
10
açık

Gelişmelerden Haberdar Olun

@