Eskişehir'de Haçlı Savaşları konuşuldu

“14.Yüzyılda Haçlılar ve Türkler Sempozyumu” Anadolu Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Prof. Dr. Taciler Tüfekçi Sivas Konferans Salonu'nda gerçekleştirildi.

KÜLTÜR SANAT 25.10.2022, 16:35
Eskişehir'de Haçlı Savaşları konuşuldu

Anadolu Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Tarih Bölümü tarafından “14.Yüzyılda Haçlılar ve Türkler Sempozyumu” düzenlendi. Birçok üniversiteden öğretim üyesinin ve öğrencinin de katılım sağladığı sempozyum, Edebiyat Fakültesi Prof. Dr. Taciler Tüfekçi Sivas Konferans Salonu’nda gerçekleşti. 

Prof. Dr. Güllüpınar: “Sempozyuma katılan hocalarımıza teşekkür ederim” 

Sempozyumun açılış konuşmasını yapan Edebiyat Fakültesi Dekan Yardımcısı Prof. Dr. Fuat Güllüpınar, “Edebiyat Fakültesi olarak sizleri ağırlamaktan gurur duyuyoruz. Burada güzide üniversitelerimizin değerli öğretim üyeleri var. Umarım bu iş birliklerimiz artarak devam eder. Coğrafyamızın kaderinin şekillenmesinde Haçlılarla mücadele çok önemli bir yere sahip. Bu kapsamda programa katılan bütün hocalarımıza teşekkür ederim” şeklinde konuştu. 

Prof. Dr. Yakut: “Son zamanlarda Türkiye’de haçlılarla ilgili yapılan çok değerli çalışmalara tanıklık etmekteyiz” 

Edebiyat Fakültesi Tarih Bölüm Başkanı Prof. Dr. Kemal Yakut, Doğu ve Batı arasında yaklaşık 200 yıl süren Haçlı Savaşlarının Anadolu Coğrafyasını ve Türk-İslam dünyasını her yönüyle etkilediğinin aşikâr olduğunu ifade ederek “Üniversiteler sadece ders verilen, alınan yerler değildir; çok önemli misyonları da bulunmaktadır. Bugünkü sempozyumumuzda ağırlıklı olarak ‘14.Yüzyılda Haçlılar ve Türkler’ konusu tartışılacak. Son zamanlarda Türkiye’de haçlılarla ilgili yapılan çok değerli çalışmalara tanıklık etmekteyiz. Bildirileri ile bizde ve öğrencilerimizde geniş ufuklar açacak olan akademisyenlerimize çok teşekkür ederim” şeklinde konuştu. 

Prof. Dr. Çetin: “Sempozyumun çıktıları bilim hayatımıza Üniversitemizin, Fakültemizin ve Bölümümüzün bir katkısı olacak” 

Düzenleme kurulu adına konuşma yapan Prof. Dr. Altan Çetin ise sempozyumda emeği geçen herkese şükranlarını sunarken şunları söyledi: “Sempozyum sonunda çıkacak akademik verilerin basılıp yayımlanması ilk defa belki dünyada da Türkiye’de de bu çalışma sonrasında olacak. Bu çıktılar ülkemize, bilim hayatımıza Anadolu Üniversitesinin, Edebiyat Fakültesinin ve Tarih Bölümünün bir katkısı olarak geçecektir.” 

Sempozyum, katılımcıların bildirilerini sunması ve soru cevap bölümünün ardından sona erdi. 

saglisolluhaber.com

Yorumlar (0)
10
açık

Gelişmelerden Haberdar Olun

@