banner298

banner194

Eskişehir'de minikler hünerlerini sergiledi

Eskişehir Kuzey Kafkas Kültür ve Dayanışma Derneği Minikler Halk Dansları Topluluğu Ritsa yıl sonu gösterisini gerçekleştirdi.

KÜLTÜR SANAT 06.07.2022, 14:38 06.07.2022, 15:35
Eskişehir'de minikler hünerlerini sergiledi

Osmangazi Üniversitesi Kongre ve Kültür Merkezi’nde gerçekleşen gösteride Ritsa Minikler Ekibi, 4-11 yaş grubu arsasında bulunan 50’ye yakın minik dansçısıyla izleyenlere keyifli bir gece yaşattı. Kafkas halk danslarının sergilendiği gösteride izleyiciler miniklere alkışlarıyla tempo tutarak eşlik etti. 

Gösteri sonrası konuşan dernek başkanı Cihan Ertok şunları söyledi: ‘‘Bu akşam sahnede yer alan her bir çocuğumuza ve velilerine teşekkür ediyorum. Velilerimiz işlerinden, vakitlerinden feragat ederek çocuklarını çalışmalarımıza ve derneğimizin kültürel aktivetelerine getirdiler. Bu çocuklar bizim geleceğimiz, kültürümüzü ilerleyen kuşaklara aktarmak adına dernek faaliyetlerimizde en önem verdiğimiz grup, ritsa minikler ekibindeki çocuklarımızdır. Onlara Çerkes kültürüne ait danslarımızı öğretirken, tarihimizi, geleneklerimizi de öğretmeye çalışıyoruz. Çocuklarımız iyi ki varlar, toplumumuzun geleceği onlara emanet.’’ 

Başkan Ertok konuşmasının ardından Ritsa Ekibi Eğitmeni Tolga Taymaz ve yardımcılarına plaket takdim etti. 

saglisolluhaber.com

Yorumlar (0)
10
açık

Gelişmelerden Haberdar Olun

@