banner298

banner194

Eskişehir'de öğrenciler için burs imkanı!

Eskişehir Büyükşehir Belediyesi ev sahipliğinde sergilenen “Ters-Yüz” isimli serginin gelirleri öğrenciler için harcanacak...

KÜLTÜR SANAT 25.09.2022, 16:57
Eskişehir'de öğrenciler için burs imkanı!

Birbirinden özel sergilere ev sahipliği yapan Eskişehir Büyükşehir Belediyesi, ünlü sanatçı Devabil Kara’nın, “Ters-Yüz” isimli sergisini görkemli bir açılışla sanatseverlerin izlenimine sundu. Sergiden elde edilen tüm gelir, maddi olanakları kısıtlı ve başarılı Eskişehir Anadolu Lisesi öğrencilerine eğitim bursu olarak aktarılacak.

Sanatseverleri birbirinden özel sergilerle buluşturan Eskişehir Büyükşehir Belediyesi, anlamlı bir sergiye ev sahipliği yapıyor. Ünlü sanatçı Devabil Kara’nın, “Ters-Yüz” isimli sergisi tarihi Odunpazarı bölgesinde bulunan Kent Müzeleri Kompleksi’nde düzenlenen açılışla sanatseverlerle buluştu.

“Ters-Yüz” cam altı sergisi, Eskişehir Anadolu Lisesi 1985 mezunlarının girişimleri ile gönüllü olarak yürütülen burs projesine kaynak yaratmak için gerçekleştiriliyor. Sergiden elde edilen tüm gelir, maddi olanakları kısıtlı ve başarılı Eskişehir Anadolu Lisesi öğrencilerine eğitim bursu olarak aktarılacak.

Sergi için yapılan açılış törenine Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Nihat Çuhadar, Genel Sekreter Yardımcısı Senem Ekinci, bürokratlar, davetliler ve sanatseverler katıldı.

Burada bir konuşma yapan Başkan Vekili Nihat Çuhadar, “Cam yeşil bir dünyaya ulaşmak için yaşamımızı zenginleştirmeye devam ediyor. Bildiğiniz üzere Büyükşehir Belediyemiz Eskişehir’de Türkiye’nin ilk Çağdaş Cam Sanatları Müzesi’ni açarak sanatçılara ev sahipliği yapmaya devam etmektedir. Bugün de çok kıymetli akademisyen, sanatçı hocamız Devabil Kara’yı ağırlamaktan mutluluk duyuyoruz. Ayrıca bu serginin gelirinin eğitime burs olarak gidecek olması nedeniyle de çok anlamlı buluyor, teşekkür ediyorum” dedi.

Devabil Kara da Eskişehir’de ve Eskişehirli sanat dostları ile bir arada olmaktan dolayı onur duyduğunu belirterek, “İyi ki varsınız, iyi ki Türkiye’nin geleceğine küçükte olsa bir kıvılcım koyabiliyoruz” dedi. Kara, ev sahipliğinden dolayı Büyükşehir Belediyesi’ne teşekkür ettiğini ifade etti.

Konuşmaların ardından açılışı yapılan sergi 7 Ekim’e kadar Eskişehir Kent Müzeleri Kompleksi’nde sanatseverleri ağırlamaya devam edecek.

saglisolluhaber.com

Yorumlar (0)
10
açık

Gelişmelerden Haberdar Olun

@