banner298

banner194

Eskişehir'deki o çalıştayda eserler ortaya çıktı!

6’ncı Uluslararası Odunpazarı Seramik Pişirim Teknikleri Çalıştayı’nda, sanatçılar çalışmalarını tamamladı. Fırınlar son kez açıldı, eserler gün yüzüne çıktı...

KÜLTÜR SANAT 07.08.2022, 15:02
Eskişehir'deki o çalıştayda eserler ortaya çıktı!

Eskişehir Odunpazarı Belediyesi tarafından Tarihi Odunpazarı Meydanı’nda düzenlenen 6’ncı Uluslararası Odunpazarı Seramik Pişirim Teknikleri Çalıştayı’nda, sanatçılar çalışmalarını tamamladı. Fırınlar son kez açıldı, eserler gün yüzüne çıktı. Çalıştay boyunca sanatçılar tarafından yapılan eserler, Odunpazarı Şehrin Ateşi Seramik Galerisi’nde sergilenecek.

Odunpazarı Belediyesi tarafından Tarihi Odunpazarı Meydanı’nda bu yıl 6’ncısı düzenlenen Uluslararası Odunpazarı Seramik Pişirim Teknikleri Çalıştayı’nda, sanatçılar çalışmalarını tamamladı. Çalıştaya katılan 10 sanatçı çalıştay boyunca farklı pişirim teknikleri uygulayarak birbirinden güzel ve eşsiz eserlere imza attı. Hindistan ve İran ile Türkiye’nin farklı şehirlerinden 10 seramik sanatçısı ve bilim insanını ağırlayan çalıştayda, sanatçılar raku pişirimi, sırsız raku pişirimi, sagar pişirimi, kağıt fırın pişirimi, bakır matı redüksiyonlu pişirim, at kılı raku pişirimini uyguladı. Gece geç saatlere kadar devam eden çalıştayda, konser, tiyatro ve dans gösterileri de yapıldı. Çalıştay boyunca Odunpazarı Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü sanatçıları ile Panik Atak Müzik Grubu konser verirken, Odunpazarı Belediye Tiyatrosu oyuncuları tiyatro; Eskişehir Kırım Türkleri Kültür, Yardımlaşma ve Spor Kulübü Derneği Dans; Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü Halk Dansları Topluluğu Çocuk Ekibi Artvin Yöresi Halk Dansları gösterisi yaptı.

GELENEK İLE BİLİM VE KÜLTÜR BİR ARAYA GELDİ

Çalıştay alanında bir tarafta Sorkun’dan gelen çömlekçiler yer alırken, diğer tarafta da çalıştaya katılan seramik sanatçıları ve bilim insanları çalışmalarını yürüttü. Vatandaşlar çalıştaya yoğun ilgi gösterdi. Sanatçılardan yaptıkları çalışmalar ve seramik pişirim teknikleri, Sorkun çömlekçilerinden de çömlekler ile ilgili bilgi alan vatandaşlar, sanatçıların gerçekleştirdiği çalışmaları ilgi ile takip etti. Çalıştay alanına gelen çocuklar seramik hamuruna şekil verirken, vatandaşlar da tornada seramikten çömlek yaptı. Fırınların açılmasını büyük bir merakla izleyen vatandaşlar, fırınlardan çıkan eserleri uzun süre alkışladı.

MAHALLELERE SERAMİK MASALARI KURULDU

6’ncı Uluslararası Eskişehir Odunpazarı Seramik Pişirim Teknikleri Çalıştay’ında geçmiş yıllardan farklı olarak Odunpazarı Meydanı’nın dışında; Osmangazi, Emek ve 75. Yıl Mahallelerine seramik masaları kuruldu. Osmangazi Mahallesi Raif Özgür Parkı’na, Emek Mahallesi Azerbaycan Kardeşlik Parkı’na, 75. Yıl Mahallesi Selami Vardar Parkı’na kurulan bu masalarda hazırlanmış çamur karoları üzerine çizgisel dekorlar yapan vatandaşlar, çamur tornasında çamuru şekillendirdi.

SANATÇILAR TARAFINDAN YAPILAN ESERLER ODUNPAZARI ŞEHRİN ATEŞİ SERAMİK GALERİSİ’NDE SERGİLENECEK

5 günün ardından sanatçılar çalışmalarını tamamladı ve fırınlar son kez açıldı. Sanatçılar tarafından yapılan birbirinden güzel ve eşsiz seramik eserler gün yüzüne çıktı. Çalıştay boyunca sanatçılar tarafından yapılan eserler, Odunpazarı Şehrin Ateşi Seramik Galerisi’nde sergilenecek.

saglisolluhaber.com

Yorumlar (0)
10
açık

Gelişmelerden Haberdar Olun

@