banner298

banner194

Eskişehir Şehir Tiyatroları Kybele'yi kadınlar için oynadı

Kybele adlı oyuna Eskişehir Şehir Tiyatrolarının davetlisi olarak gelen kadın izleyiciler anlamlı bir buluşmaya eşlik ettiler. İşte detay...

KÜLTÜR SANAT 22.11.2021, 16:20
Eskişehir Şehir Tiyatroları Kybele'yi kadınlar için oynadı

25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü kapsamında “Kybele” adlı oyuna Eskişehir Şehir Tiyatrolarının davetlisi olarak gelen kadın izleyiciler anlamlı bir buluşmaya eşlik ettiler.

Eskişehir Büyükşehir Belediyesi Sosyal Hizmetler Dairesi bünyesinde hizmet veren Kadın Danışma ve Dayanışma Merkezi’nin düzenlediği buluşmada bir araya gelen özel misafirler “Kybele” oyununu büyük bir beğeni ve ilgi ile izlediler.

Antik çağlardan günümüze, yakın coğrafyada adı geçen Artemis, Niobe, Andromahe, Teodora’nın da aralarında bulunduğu tarihi isimleri sahneye taşıyan, Osmanlı İmparatorluğundan ve yakın tarihimizden kadın karakterleri ve Sabiha Gökçen, Afife Jale, Muazzez İlmiye Çığ, Türkan Saylan, gibi birçok Cumhuriyet kadınını anarak, saygı duruşunda bulunulan oyun, Güngör Dilmen’in “Ben Anadolu” adlı eserinden yola çıkılarak uyarlandı. Rejisörlüğünü Murat Atak’ın üstlendiği oyunda Şehir Tiyatroları sanatçısı Burcu Tutkun Turan rol alıyor.

Birleşmiş Milletler, 25 Kasım gününü "Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü" ilan etti. Bu doğrultuda, 25 Kasım ile 10 Aralık İnsan Hakları Günü arasında kalan 16 gün, tüm dünyada bir farkındalık kampanyasına dönüştürülüyor ve  farklı birçok etkinlik gerçekleştiriliyor. Eskişehir Büyükşehir Belediyesi de hafta boyunca farkındalık çalışmalarını sürdürecek.

saglisolluhaber.com

Yorumlar (0)
10
açık

Gelişmelerden Haberdar Olun

@