ESTÜ'de 2022'yi uğurladılar

Eskişehir Teknik Üniversitesi (ESTÜ) Türk Sanat Musikisi Topluluğu Korosu, 2022 yılını coşkulu bir konserle uğurladı...

KÜLTÜR SANAT 31.12.2022, 12:57
ESTÜ'de 2022'yi uğurladılar

Eskişehir Teknik Üniversitesi Türk Sanat Musikisi Topluluğu (ESTÜ TSM) tarafından Türk Sanat Müziği konseri verildi. ESTÜ Halk Oyunları Grubunun da halk dansları ile katıldığı program, yoğun katılım ile gerçekleştirildi.

ESTÜ Yabancı Diller Yüksek Okulu Konferans Salonunda 29 Aralık 2022 Perşembe günü gerçekleşen konsere Rektör Prof. Dr. Sayın Adnan ÖZCAN, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Sayın Yunus ÖZDEMİR ile Prof. Dr. Sayın Onur KAYA’nın yanı sıra ESTÜ personeli ve çok sayıda dinleyici katıldı.

Şef Sayın Figen BAYRAKTAR yönetiminde 13 eserden oluşan repertuar ile dinleyenlere musiki dolu bir aksam yaşatan ESTÜ TSM Korosu üyeleri, solo performansları ile de göz doldurdu. Büyük ilgi ve beğeni ile takip edilen konser sonunda ayakta alkışlanan koro üyeleri, kendilerine çalışmalarında büyük destek sağlayan Rektör Prof. Dr. ÖZCAN’a teşekkür etti.

“Sanatın Her Alanında Çalışmalarımız Olacak”

Konser sonunda koro şefi Figen Bayraktar’a çiçek takdim eden Rektör Prof. Dr. ÖZCAN, ESTÜ’nün zaman içerisinde sanatın her alanında farklı çalışmalar gerçekleştireceğine vurgu yaparak, “ESTÜ’nün akademik ve idari çalışanlarından oluşan TSM Koromuzun bugün sergilediği performans doğru yolda olduğumuzun en açık örneğidir. Bu çalışmaları daha geniş kitlelere yayarak ilerleyen zamanda yeni etkinlikler ile adımızdan söz ettireceğiz” dedi.

ESTÜ Halk Dansları ekibinin Zeybek ve Roman Dansı gösterileri ile izleyenlere keyifli dakikalar yaşattığı program toplu fotoğraf çekimin ardından sona erdi.

saglisolluhaber.com

Yorumlar (0)
10
açık

Gelişmelerden Haberdar Olun

@