Hanlılar nostaljik sinemaya akın etti!

Eskişehir Büyükşehir Belediyesi'nin ilçelerde geleneksel hale getirdiği Açık Hava Sinema Geceleri Han ilçesinde vatandaşların büyük ilgisiyle gerçekleştirildi.

KÜLTÜR SANAT 14.08.2022, 14:47
Hanlılar nostaljik sinemaya akın etti!

Han Cumhuriyet Meydanı’ndaki sinema etkinliğine 7’den 70’e her yaştan izleyici katıldı.

Eskişehir Büyükşehir Belediyesi, gelenekselleştirdiği “Açık Hava Sinema Geceleri” ile sinema salonlarının bulunmadığı 12 kırsal ilçede film gösterimleriile nostaljik yazlık sinema keyfini vatandaşlarla buluşturmaya devam ediyor.

"Aykut Enişte 2" adlı filmin ilçe meydanlarında vatandaşlarla buluşturulduğu etkinliğin gösterimi Günyüzü, Mihalıççık, Alpu, İnönü, Seyitgazi, Beylikova, Çifteler, Mahmudiye, Sarıcakaya ve Mihalgazi’den sonra Han ilçesinde gerçekleştirildi.

Han Cumhuriyet Meydanı’nda bir araya gelen ilçe sakinleri hep birlikte sinema keyfi yaşadı. 7’den 70’e her yaştan izleyicinin buluştuğu etkinlikte Büyükşehir Belediyesi görevlileri tarafından izleyicilere gazoz ve mısır ücretsiz olarak ikram edildi.

Açık Hava Sineması etkinliği nedeniyle etkinlik öncesi bir konuşma yapan Han Belediye Başkanı Erdal Şanlı, “Tüm ilçelerimizde Büyükşehir Belediyemiz güzel etkinlikler gerçekleştiriyor. Bugün Han ilçemizde yaşadığımız acıları, hüzünleri bir nebze unutturmak adına nostaljik açık hava sinemasında buluştuk. Bu etkinlikleri tüm ilçelere yayan Büyükşehir Belediye Başkanımız, Hocamız Prof. Dr. Yılmaz Büyükerşen’e çok teşekkür ederiz. Burada Hanlı hemşehrilerimiz eski sinema günlerini yaşıyorlar. Bu tür sanatsal, kültürel etkinliklere vatandaşlarımız her zaman büyük ilgi gösteriyor. Çok güzel bir akşam. Tüm hemşehrilerimize katılımlarından dolayı çok teşekkür ederim” dedi.

Etkinliğin yapılmasından dolayı çok mutlu olduğunu belirten ve Büyükşehir Belediye Başkanı Prof. Dr. Yılmaz Büyükerşen’e teşekkür eden vatandaşlar, “Eskiden böyle yazlık sinemalar olurdu. O günlere döndük. İnanılmaz mutlu olduk. İlçemizde açık havada herkesin ücretsiz katılabildiği bir etkinlikte birlikte olmak çok keyifli. İnsanlar böyle etkinliklerde bir araya gelsin, gülsün, eğlensin. Buna toplumun gerçekten ihtiyacı var. Yılmaz Hocamıza, Han Belediye Başkanımız Erdal Şanlı’ya, belediye görevlilerimize çok teşekkür ederiz. Çok mutlu olduk çok sağ olsunlar” dediler.

Açık Hava Sinema Geceleri, daha önce şiddetli yağış uyarısı nedeniyle 15 Ağustos’a ertelenen Sivrihisar ilçesindeki son gösterimle tamamlanacak.

saglisolluhaber.com

Yorumlar (0)
10
açık

Gelişmelerden Haberdar Olun

@