banner298

banner194

Kadın Yönetmenler Ödülleri sahiplerini buldu

Eskişehir Büyükşehir Belediyesi’nin 8 Mart’ta başlattığı “2. Eskişehir Kadın Yönetmenler Kısa Film Yarışması” kazananları muhteşem törende açıklandı...

KÜLTÜR SANAT 04.12.2022, 18:01
Kadın Yönetmenler Ödülleri sahiplerini buldu

Eskişehir Büyükşehir Belediyesi’nin 8 Mart’ta başlattığı “2. Eskişehir Kadın Yönetmenler Kısa Film Yarışması” kazananları Büyükşehir Belediyesi Sanat ve Kültür Sarayı’nda (Opera) düzenlenen muhteşem törende açıklandı. Eskişehir’in 4 ilçesinde Anadolu Üniversitesi öğrencileri ile birlikte ilçedeki kadınların ortaya çıkardıkları filmler de izleyicilerden büyük alkış aldı. 

Eskişehir Büyükşehir Belediyesi tarafından kadınların hayal ettiklerini özgürce ifade edecekleri yeni bir üretim alanı açmak amacıyla düzenlenen 2. Eskişehir Kadın Yönetmenler Kısa Film Yarışması düzenlenen ödül töreniyle tamamlandı. 

Büyükşehir Belediyesi Sanat ve Kültür Sarayı’nda (Opera) düzenlenen törene Eskişehir Milletvekili Jale Nur Süllü, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Ayşe Ünlüce, Han Belediye Başkanı Erdal Şanlı, Seyitgazi Belediye Başkanı Uğur Tepe, Mihalıççık Belediye Başkanı Haydar Çorum, belediye bürokratları, davetliler ve sinemaseverler katıldı. 

Teması “Sınırlarımız” olan yarışmaya, jenerik de dahil olmak üzere 20 dakikayı geçmeyen kurmaca, belgesel, deneysel, animasyon türlerindeki filmlerle kadın yönetmenler katıldı.  

Hatice Aslan, İpek Erdem, Çağrı Vila Lostuvalı, Meryem Yavuz, Prof. Dr. Naci Güçhan, Prof. Dr. Aytekin Can ve Nil Kural’dan oluşan jüri, finale kalan 10 film ve yönetmeni belirlerken, düzenlenen törende derece giren filmler ve yönetmenler heyecanlı bekleyişin ardından açıklandı. Finale kalan 10 filmin yönetmeninin de hazır bulunduğu gecede büyük heyecan yaşanırken, 2. Eskişehir Kadın Yönetmenler Kısa Film Yarışması’nda “Leila Norouzi- Kara Yol filmi ile 1’inci, Selin Aktaş- İntihar Bekçisi ile 2’nci, Mehtap Şamiloğlu-Sede filmi ile 3’üncü” oldu. 

Aynı zamanda bu yıl bir ilki gerçekleştiren yarışma, Anadolu Üniversitesi İletişim Fakültesi Sinema Televizyon bölümünde okuyan öğrenciler ile 4 ilçede kadınlara kısa film atölyesi düzenledi. Törene ilçelerden de yoğun bir katılım olurken, “Han ilçesi-Han Kadınları, Mahmudiye Kaymazyayla- Kahramanını Hatırla, Mihalıççık Çardak- Kadın İsterse, Odunpazarı Yörükkırka- Yaşam Dediğin” adlı filmler ile kısa film atölyelerine katılan kadınlar ve öğrenciler de teşekkür belgelerini aldı. İlk 3 sırada yer alarak dereceye giren 3 film ile 4 ilçede gerçekleşen atölyede ortaya çıkan kısa filmler de törende sinemaseverlerin beğenisine sunuldu. Filmler izleyicilerden büyük alkış aldı. 

Eskişehir Milletvekili Jale Nur Süllü ve Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Ayşe Ünlüce de yarışmaya katılan tüm yönetmenleri, emek verenleri tebrik ettiler. Konuşmalar sonrası Leila Norouzi, Selin Aktaş ve Mehtap Şamiloğlu’na plaketleri takdim edildi. Yarışmada birinciye 20 bin TL, ikinciye 15 bin TL, üçüncüye ise 10 bin TL ödül verildi. 

Ayrıca yarışmanın ön jürisinde yer alan Prof. Dr. İncilay Cangöz, Prof. Dr. Nilgün Tutal, Doç. Dr. Hakan Erkılıç, Doç.Dr. Nergiz Karataş ve Dr. Öğr. Üyesi Canan Uluyağcı ile yarışma jüri heyetinde bulunan Hatice Aslan, İpek Erdem, Çağrı Vila Lostuvalı, Meryem Yavuz, Prof. Dr. Naci Güçhan, Prof. Dr. Aytekin Can ve Nil Kural’a katkılarından dolayı teşekkür plaketi verildi. 

Tören, günün anısına çektirilen fotoğraf sonrası yapılan kokteyl ile son buldu.

saglisolluhaber.com

Yorumlar (0)
10
açık

Gelişmelerden Haberdar Olun

@