Müge Şenel'in öykü kitabı 'Derinliğe' yayınlandı!

Müge Şenel'in kaleme aldığı, editörlüğünü ise Emre Ay'ın yaptığı 'Derinliğe' adlı öykü kitabı yayınlandı...

KÜLTÜR SANAT 06.12.2022, 13:37 06.12.2022, 16:31
Müge Şenel'in öykü kitabı 'Derinliğe' yayınlandı!

Müge Şenel'in ilk öykü kitabı olan 'Derinliğe', raflardaki yerini aldı. 

Başta D&R, Kitapyurdu ve İdefix'te olmak üzere önde gelen pek çok satış noktasında edinilebilecek kitabın editörlüğünü ise Emre Ay üstlendi.

Turgut Asya, kitaba ilişkin şu görüşlere yer verdi:

'SOKAK ARALARINDA SÜRPRİZLERE AÇIK OLANLARA UYGUN BİR KİTAP'

"Derinliğe. Sadeliğin gösterişli dünyası. Özgün bir dil yaratma uğruna harcanan sözcüklerden, ifadelerden uzak; zarif bir yalınlıkla keskin sertliğin gövdesinde oluşturulan, hayattan hiçbir vakit taşmayan kurgunun çıplak hâli. Hayat, göz ardı edilenlerin şekillendirdiği çeşitli kurguların bütünlüğü. Derinliğe’deki öyküler, sınırlar içinde görülen insanların sınırsız çalkantısını sahiplenmiş ev sahibi. Hep bir yerlerden tanıdık, hep dilimizin ucunda, hep karşılaştığımız şeyler bütününün unutulmuşluğunun canlandırılması, es geçilmemesi; hepsine değinilme ihtiyacı. Uç noktalardan, karar eşiklerinden, dönüm noktalarından kaçan; iddialardan uzak, her şeyin ortasında dolaşan, hiçbir yere koşma telaşında olmayıp her yere gidilen öyküler. Seyir zevki arzu edenlere değil, sokak aralarında sürprizlere açık olanlara uygun bir kitap. Kapağını son kez kapattığında uzaklara dalmayı göze alanların, buna cesareti olanların kitabı."

MÜGE ŞENEL KİMDİR?

Müge Şenel 1994’te Eskişehir’de doğdu. İstanbul Teknik Üniversitesi’nde eğitim aldı. Öyküleri çeşitli edebiyat dergilerinde yayımlandı. Vurgu ve Elmacık Kemiği dergilerinin Genel Yayın Yönetmenliğini yaptı. “Derinliğe” ilk öykü kitabıdır.

saglisolluhaber.com

Yorumlar (0)
10
açık

Gelişmelerden Haberdar Olun

@