Nasreddin Hoca fıkraları UNESCO listesinde!

Nasreddin Hoca fıkraları anlatı geleneği, UNESCO Somut Olmayan Kültürel Mirasın Korunması Hükümetlerarası 17. Komite Toplantısı’nda UNESCO listesine girdi.

KÜLTÜR SANAT 07.12.2022, 16:35
Nasreddin Hoca fıkraları UNESCO listesinde!

Nasreddin Hoca fıkraları anlatı geleneği, Fas’ta yapılan UNESCO Somut Olmayan Kültürel Mirasın Korunması Hükümetlerarası 17. Komite Toplantısı’nda UNESCO listesine girdi.

Çay Kültürü, İpek Dokumacılığı, Ahlat Taş İşçiliği Geleneği ve Nasreddin Hoca Fıkraları Anlatı Geleneği olmak üzere Türkiye’den 4 mirasımız UNESCO Dünya Mirası Somut Olmayan Kültürel Miras listesine kaydedildi.

Sivrihisar Belediye Başkanı Hamid Yüzügüllü, “Nasreddin Hoca; zekasıyla, kişiliğiyle, özgün ve mizahi yönüyle yüzyıllardır sözlü anlatı geleneğimizin, kültürümüzün önemli bir parçası olmuştur. Nasreddin Hoca sadece bu coğrafyada değil tüm dünyada tanınan değerlerimizden biridir. UNESCO tarafından da Somut Olmayan Kültürel Miras Listesine alınması sözlü anlatı geleneğimizin devam etmesi ve genç kuşaklara aktarılması açısından çok büyük bir adım niteliği taşımaktadır.” dedi. Yüzügüllü ayrıca “Nasreddin Hoca’mızın ve kızı Hatun’un mezarının ve mezar taşının bulunması bu bölgeye kültürel kimlik kazandırmıştır. Bu gelişme neticesinde Eskişehir  ve Sivrihisar  kültürel bir merkez haline gelmiştir. Nasreddin Hoca fıkraları anlatı geleneğinin UNESCO Somut Olmayan Kültürel Miras Listesine alınması Sivrihisar’a sadece yerel bir kimlik değil uluslararası bir kimlik  kazandırmıştır. Bu gelişmenin başta Sivrihisar olmak üzere tüm Türkiye’ye hayırlara vesile olmasını diliyorum” şeklinde konuştu.

saglisolluhaber.com

Yorumlar (0)
10
açık

Gelişmelerden Haberdar Olun

@