banner194

O belgesel ilk defa Eskişehir'de!

Avrupa’dan sonra Türkiye’de ilk gösterimi Eskişehir’de yapılan “Mustafa Kemal’in Sofya Yılları 1913-1915” belgeseli büyük ilgi gördü.

KÜLTÜR SANAT 18.09.2022, 18:07 19.09.2022, 11:00
O belgesel ilk defa Eskişehir'de!

Eskişehir Büyük Belediyesi’nin ev sahipliğinde düzenlenen gösterimde Mustafa Kemal Atatürk’ün çok az bilinen ve askeri ateşe olarak görev yaptığı Sofya yılları anlatıldı.

Yapımcılığını gazeteci Nahide Deniz, yönetmenliğini Ufuk Karakaş’ın yaptığı “Mustafa Kemal’in Sofya Yılları 1913-1915” belgeseli Türkiye’de ilk kez Eskişehir’de izleyiciyle buluştu.

Eskişehir Büyükşehir Belediyesi’nin ev sahipliğinde Atatürk Kültür Sanat ve Kongre Merkezi’nde düzenlenen gösterim, Eskişehir Rumelili İş İnsanları Derneği (ERİAD) ile Eskişehir Rumeli Balkan Kültür ve Dayanışma Derneği’nin (ERBALDER) ortak çalışması ile gerçekleştirildi.

Yapılan gösterime Vali Yardımcısı Salih Altun, Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Hasan Ünal, Odunpazarı Belediyesi Başkan Vekili Hüdai Doğu, ERİAD Başkanı Rüştü Şentuna, ERBALDER Başkanı Neziha Bilen, belgeselin yapımcısı Nahide Deniz, yönetmen Ufuk Karakaş, Türk ve Bulgar akademisyenler, davetliler ile vatandaşlar katıldı.

Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Hasan Ünal yaptığı konuşmada, “Cumhuriyet kenti Eskişehir’de, Cumhuriyet’in kurucusu Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün Sofya yıllarını anlatan belgeselin gösterimine ev sahipliği yapmak çok büyük bir onurdur. Emek verenleri yürekten kutluyorum” dedi.

Büyük Önder Atatürk’ün 1913-1915 döneminde askeri ateşe olarak görev yaptığı Bulgaristan Sofya’daki yaşamını konu alan belgeselde dönemin arşivlerinden edinilen bilgiler, Türkiye ve Bulgaristan’dan bilim insanları ile politikacıların görüşlerine yer veriliyor.

Türkiye’de ilk kez Eskişehir’de gösterimi yapılan belgesel sonunda belgeselin yapımında ve Eskişehir gösteriminde emeği geçenlere teşekkür plaketi verildi.

saglisolluhaber.com

Yorumlar (0)
10
açık

Gelişmelerden Haberdar Olun

@